Afbeelding

Zonne-energieauto Stella naar ROC

Onderwijs 112 keer gelezen
VEGHEL/OSS - Studenten van het Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven bezoeken op 21 en 22 januari ROC de Leijgraaf in Veghel en Oss met Stella, de auto waarmee ze in oktober 2013 eerste werden bij de World Solar Challenge in Australië.

[image=266730]

De hypermoderne gezinsauto Stella rijdt op elektriciteit en wordt aangedreven door zonne-energie. Het bezoek van het Solar Team Eindhoven is een inspiratiebron voor de studenten, in het bijzonder die van de opleidingen van Mobiliteitstechniek & Autotechniek.
Het team en Stella zijn op dinsdag 21 januari van 9.00 tot 17.00 uur in de aula van De Muntelaar in Veghel en op woensdag 22 januari van 9.00 tot 17.00 uur in de aula van de locatie Euterpelaan in Oss.
Het Solar Team Eindhoven van de TU/e is een gedreven groep van 22 studenten die de wereld wil laten zien dat rijden met elektrische personenauto’s aangedreven door zonne-energie geen toekomstmuziek is, maar nu al kan. Stella is ontworpen in samenwerking met de automotive industrie. De auto deed bij de wedstrijd in Australië mee in de nieuwe Cruiser Klasse.
Meer informatie over het Solar Team Eindhoven is te vinden op www.solarteameindhoven.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant