Afbeelding

Al 35 jaar zaagsel op het toneel

Kunst en cultuur 96 keer gelezen
OSS - Wintercircus Martin Hanson trekt deze winter voor de 35e keer langs de Nederlandse theaters. En elk jaar weer moet circusdirecteur Arlette Hanson een totaal nieuwe show van topartiesten samenstellen. Daarbij staat de liefde voor het 'pure' circus bij haar voorop. "De wereld om ons heen is sterk veranderd, maar het circus is nog écht en de prestaties niet gemanipuleerd", aldus Arlette. Zondag 12 januari is het Wintercircus twee keer te zien in De Lievekamp, om 13.00 uur en om 16.15 uur. Voorafgaand aan de voorstellingen worden er Circusworkshops gegeven.

[image=266726]

De liefde voor het circus kreeg Arlette met de paplepel ingegoten. Martin, haar vader, bezat een internationaal theater- en organisatiebureau, bemiddelde artiesten en verzorgde grote feesten en evenementen. Maar het circus vormde zijn grote passie. En met zijn achtergrond was het een logische (en ook grote) stap om de sfeer van circus over te brengen naar het theater. In deze wereld groeide Arlette op en na het afronden van haar studie Theaterwetenschappen nam ze de leiding van het Wintercircus over. "Het is ontzettend veel werk en er zijn momenten dat je wel eens denkt, hoe ga ik dít nu weer oplossen, maar na iedere show -als ik al die glunderende gezichten van bezoekers zie-, weet ik het weer zeker. Het is alle inspanningen méér dan waard."

Circusworkshop
Voorafgaand aan de beide voorstellingen van het Wintercircus vinden zondag om 11.30 en 14.45 uur Circusworkshops plaats voor kinderen vanaf 6 jaar. Een uur lang krijgen ze de kans om te snuffelen aan verschillende circuskunsten. Workshops mét professionele begeleiding, circusmuziek en een heus pistekleed. Zo kunnen de deelnemers zich even een echte circusartiest wanen. Ouders en/of opa’s en oma’s mogen kijken én meedoen. Deelnemen aan deze workshop (5 euro per kind) is mogelijk, maar vol = vol. Meer info: www.lievekamp.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant