Afbeelding

'Peuterboeken geven kiekeboe-effect'

Kunst en cultuur 43 keer gelezen
OSS – De eerste peuters hebben in de Osse bieb al kennisgemaakt met de krokodil van Catherine Rayner. Van haar hand komt het boek ‘Krrrr…okodil!’ dat gedurende de Nationale Voorleesdagen centraal staat. Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari wordt het belang van voorlezen extra benadrukt in de bibliotheek van Oss en worden er activiteiten georganiseerd.

[image=266969]

“De ontwikkeling van de woordenschat van het kind begint al in een heel vroeg stadium. Daarom hameren wij erop zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen. Peuters zijn nog te jong om met e-readers en tablets om te gaan, dus het peuterboek blijft de moeite waard”, vertelt Anton Bimbergen van de Osse bieb. Hij heeft het boek van Rayner, over de krokodil, al aan diverse peuterklassen voorgelezen. “Het thema is interessant. Het gaat over een krokodil die andere dieren pest. Het is meteen een discussieonderwerp: zou jij met anderen omgaan zoals de krokokodil dat doet? Je kunt het personage bovendien goed uitbeelden door je armen te bewegen zoals de bek van de krokodil beweegt. Zo komt het verhaal tot leven.” De verhalen van peuterboeken komen volgens Bimbergen steeds beter tot leven. “Zo zie je dat er met verschillende stofjes wordt gewerkt om aan te geven hoe een dierenhuid voelt en bevatten boekjes uitklapbare delen die het kiekeboe-effect veroorzaken.”

Ontbijt
Zaterdag 25 januari vindt er in de Osse bieb van 10.00 tot 11.00 uur een voorleesontbijt plaats voor kinderen tot en met zeven jaar. De toegang is gratis. Tijdens het ontbijt wordt er voorgelezen uit diverse prentenboeken, waaronder het prentenboek van het jaar van Catherine Rayner. Vooraf aanmelden via (0412) 62 26 18. Maximaal 30 deelnemers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant