Afbeelding

Finalisten Voorleeswedstrijd bekend

Kunst en cultuur 70 keer gelezen
VEGHEL – De vier finalisten van de Voorleeswedstrijd zijn bekend. Vince van Hoesel (Edith Stein), Milou Voss (De Ieme), Sarah Scheepers (De Empel) en Jasper Beks (‘t Ven) gaan 13 februari uitmaken wie de beste voorlezer van Veghel is.

[image=267372]

Zij deden met dertien andere schoolkampioenen mee aan de halve finales, georganiseerd door Bibliotheek Veghel. Ze kregen ieder vijf minuten de tijd om voor te lezen uit hun lievelingsboek. De vier finalisten doen op donderdag 13 februari mee aan de Veghelse eindronde in de trouwzaal van het Raadhuis. Daar worden ze beoordeeld door oud-kampioen Lieke Huitenga, juf Rita Ritzer van Basisschool Bernadette en Prins Ties d’n Urste.
De winnaar mag Veghel vertegenwoordigen in de regionale ronde in Goirle. Daarna volgen nog een provinciale en landelijke wedstrijd.
Aan de Veghelse Voorleeswedstrijd deden dit jaar zeventien scholen mee. Onder de kampioenen – leerlingen uit groep 7 en 8 – waren zes jongens en elf meisjes. Er werd voorgelezen uit boeken van onder andere Jacques Vriens, Vivian den Hollander en Simon van der Geest.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant