Afbeelding

Osse zanger tourt de wereld over

Kunst en cultuur 177 keer gelezen
OSS – Robin Borneman is living the dream. De Osse zanger tourt op dit moment rond met het Trans Siberian Orchestra (TSO). Eerst deed hij ‘even’ de Eastcoast van Amerika aan, voordat hij door Europa ging touren. Daar trad hij op in muziektempels in onder andere Praag, Zürich, Berlijn en ook Amsterdam.

[image=267632]

“Op dit moment zit ik in Praag”, lacht Borneman wanneer we hem spreken. Daar treedt hij op in het Congress Centre en dagen die op volgen, speelde hij in Berlijn, Wenen en dus Zürich. “Het is een lange rit geweest. Van eind oktober tot eind januari hebben we alleen maar geknald. Maar het is wel heel erg vet. Vooral in Amerika hebben we pittige dagen gehad. Washington, Florida en weer terug naar boven.” Het is het allemaal waard geweest, want hij is in de drie maanden een betere artiest geworden en heeft ook van verschillende muziekstijlen kunnen leren. “In drie maanden tijd heb ik meer kunnen leren dan de vijf jaar hiervoor. Ik heb veel dingen voor het eerst mogen doen. En het gaat best wel goed, als ik dat mag zeggen.” Zenuwachtig was hij niet voor zijn eerste optreden, maar wel in de Heineken Music Hall in Amsterdam, toen zijn familie, vriendin en vrienden (waaronder zijn band Dearworld) toeschouwers waren. “Dat was de mooiste avond. Het was ook mijn eerste optreden in de Heineken Music Hall (HMH). Het was heel tof om met de tourbus en de band Nederland binnen te rollen. We zijn ook even Amsterdam ingedoken met mijn vriendin, vrienden en een clubje van de band. Ik kreeg in de HMH ook nog de microfoon om een woordje te doen, heel bijzonder.” Maar hoe mooi ook, Amsterdam was slechts een van de vele speelsteden deze tour. “Op bepaalde momenten moest ik zelfs vragen waar we waren”, lacht hij. “Ik wist soms echt niet in welke stad we waren, zeker in Amerika. Het is eigenlijk ook bus uit, hotel in, bus in, optreden en weer op weg.”

Absorberen
Voor hemzelf was het tijdens de tour vooral veel absorberen. Het heeft hem ook een netwerk gegeven. “Ik heb veel mensen leren kennen. Nu heb ik ook een podium in Amerika. Ik ben ook van plan om een album te maken als ik terug ben en dat in Amerika te presenteren. Ik ga er werk van maken. Zelf heb ik al meerdere soloalbums gemaakt, maar nooit echt mijn schouders onder gezet. Nu ben ik er klaar voor.” Maar hij speelt natuurlijk ook met Dearworld. Het nieuwste album van die band, ‘Observe, Absorb, Evolve’, presenteert het op 21 februari in De Groene Engel in Oss. “En dat gaan we natuurlijk ook veel promoten. Daar heb ik ook ontzettend veel zin in. Ik kijk ernaar uit om weer terug naar huis te gaan, maar ik ga zeker niet stilzitten. Daarvoor heb ik nog genoeg leuke dingen te doen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant