Afbeelding

Rob de Nijs: 'Muziek is mijn grootste vriend'

Kunst en cultuur 140 keer gelezen
OSS – Het merendeel van de mannen van 71 jaar geniet van de vrije tijd, gaat op stap met de kleinkinderen of rommelt wat in de tuin. Rob de Nijs niet. Al vijf decennia staat hij op de planken en morgen (zaterdag) staat hij in De Lievekamp.

[image=269619]

“De plezier in het maken van muziek blijft de motivatie”, aldus De Nijs. De rimpels zijn op één hand te tellen en De Nijs oogt nog topfit. Hij gaat verder: “Hoe het publiek reageert, of ze uitbundig zijn bij een lied of juist stil bij een ballad, daar geniet ik van. Ik spring niet meer zo hoog dan vroeger, maar ik hang ook zeker niet de dooie pier uit op het podium, daar kijkt niemand graag naar.” Vijf decennia popmuziek hebben De Nijs ervaren gemaakt en het optreden verveelt hem allerminst. “Soms laat ik dat thuis weleens vallen, of ik moet stoppen. Maar dan vragen ze meteen of ik gek ben geworden. Zij zien ook dat ik er nog verschrikkelijk veel plezier van heb.” Tijdens de show morgen haalt de zanger alles uit de kast. Alles uit zijn repertoire komt voorbij. “Van de jaren zestig tot tweeduizend, we laten het allemaal voorbij komen. Het repertoire is veel groter dan mensen denken. Ook wat wij dachten, eigenlijk. We zijn liedjes tegengekomen die we al langer niet hebben gehoord, daar hebben we aan geschaafd en die komen nu ook voorbij.” De Nijs voorspelt een zogeheten ‘aha-erlebnis’. “Tegelijkertijd lopen er verschillende projecties mee tijdens de muziek met allemaal beelden van vroeger. Mensen in de zaal zullen daar veel in herkennen, denk ik.”

Vrienden
In de jaren dat hij actief is, heeft De Nijs vele vrienden gemaakt. Boudewijn de Groot, Johnny Lion en Peter Koelewijn bijvoorbeeld. “Ik heb zoveel mensen voorbij zien komen, maar heb ook van veel vrienden afscheid moeten nemen. Met mijn generatie is het nog van dat je of er niet meer bent, of nog volop bezig. Maar boven dit alles, muziek is mijn allergrootste vriend.” Hij heeft zin in zijn optreden in Oss, waar hij goede herinneringen aan heeft. “Er zijn jaren geweest dat ik twee, drie keer per jaar in Oss was om op te treden. Ossenaren zijn altijd goed voor me geweest, hopelijk kan ik er weer veel zien. En ook hoop ik nieuwe gezichten te ontmoeten. Ook voor de jongere garde is er genoeg te beleven. Ik heb de meest fantastische band, iedereen is nog echt rock and roll. Het wordt een erg mooie avond.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant