Afbeelding

'Veel initiatieven in De Lievekamp geweest'

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
OSS - Theater De Lievekamp kijkt tevreden terug op het afgelopen theaterseizoen. Nieuwe initiatieven werden omarmd, de daling van het bezoekersaantal werd teruggebracht en met de verbouwing van de Grote Zaal en poppentheater Marag in zicht gaat het theater een spannende periode tegemoet. Programmeur Ron Megens spreekt zich uit over het afgelopen seizoen én over de toekomst.

“We hebben veel de samenwerking gezocht met lokale verenigingen en partners. Daar zijn veel initiatieven uit ontstaan. En we kunnen wel zeggen dat die allemaal geslaagd zijn”, aldus Megens. Hij geeft een paar voorbeelden. “We hebben voor het tweede jaar achtereen een succesvolle Kerstspecial gehad en een heel seizoen poppentheater Marag gedraaid met een bezettingsgraad van negentig procent.” Het afgelopen jaar zag De Lievekamp het bezoekersaantal met 1,8 procent dalen naar 92.000 bezoekers. Dat is een mindere daling dan eerdere jaren, dit tot tevredenheid van Megens die er wel een verklaring voor heeft. “Mensen beginnen meer te waarderen wat we op de planken hebben staan. Daarnaast denken we ook aan de kleine beurs. Voorstellingen mogen bij ons niet duurder zijn dan veertig euro. En vaak bekijken we acts van te voren, daardoor weten we wat de kwaliteit is.”
De Grote Zaal van De Lievekamp staat voor een ingrijpende verbouwing. Alle 670 stoelen worden vervangen en ook de stoffering van de zaal moet eraan geloven. “Wij geloven dat de beleving dan nog beter wordt. Het is een hele verandering, maar het werd wel tijd. Ook bij Marag gaan we de banken vervangen.”

[image=268551]

Hoogtepunten
Het afgelopen jaar waren er wel wat hoogtepunten. Zoals de successen op cabaretgebied met het twee keer bijboeken van Avondje Toomler, de try-outs van Theo Maassen en de uitverkochte voorstellingen van Pieter Derks, Claudia de Breij en Huub Stapel (in het seizoen 2014/2015 ook in De Lievekamp).
Op het toneelgebied was de solovoorstelling van Debby Petter een van de hoogtepunten en het feit dat de familievoorstellingen op grote belangstelling konden rekenen, telt Megens ook als een hoogtepunt. “Maar het absolute hoogtepunt was voor mij Cirque Stiletto van Ellen ten Damme. Daar zat alles in. Na de show was iedereen flabbergasted. Dat wil je hebben, zo’n reactie. En volgend theaterseizoen staat ze weer bij ons op de planken, ik kijk er nu al naar uit.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant