Afbeelding

Vijftiende Ravensteinse Schildersdagen

Kunst en cultuur 33 keer gelezen
RAVENSTEIN - De Ravensteinse Schildersdagen komen er weer aan. Voor de vijftiende maal kunnen amateurschilders drie dagen (van 18 tot 20 juni) schilderen in het historische centrum van Ravenstein.

Drie dagen lang schilderen in Ravenstein blijkt nog steeds een geliefde activiteit te zijn waaraan elk jaar zo’n veertig tot vijftig amateurschilders aan deelnemen. Secretaris Thera Schrijvers van de Stichting Ravensteinse Schildersdagen vertelt hoe het evenement is gegroeid. “We begonnen met 25 deelnemers, vervolgens werden het er dertig en het zijn er nu vijftig.” Ravenstein is een dankbare plaats om te vereeuwigen, meent Schrijvers. “Het is een heel mooi stadje. Wij zitten zelf in de NH kerk, daar ontvangen we iedereen in een huiselijke sfeer. Je kunt vanuit de kerk alle kanten uit. De Maas is er, maar je hebt ook verschillende monumenten. Het leuke is dat mensen vaak zeggen dat je niet zo snel in je eentje ergens gaat zitten, maar dat nu wel doet.”

[image=280739]

kunstenaars geven de amateurschilders tips mee. Aan het einde van elke dag bespreekt men in de NH kerk de verschillende werken. “Hier zijn ook bezoekers bij aanwezig, die schuiven dan gezellig aan. Dat is ook erg leuk.” Op 11 en 12 oktober is er een expositie van de werken in de NH kerk, waarna de expositie wordt voortgezet in het Raadhuis tot begin januari. Aanmelding voor de Ravensteinse Schildersdagen is nog mogelijk tot 1 juni. Dat kan via de website of rechtstreeks per e-mail: . Kijk voor meer informatie op de website www.ravensteinseschildersdagen.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant