Afbeelding

Dorp aan de Rivier kijken vanuit de stoel

Kunst en cultuur 80 keer gelezen
LITH – Ouderen die slecht ter been zijn en in verzorgingshuizen wonen, kunnen dit jaar ook genieten van een live voorstelling van Dorp aan de Rivier. Via een live-stream wordt de voorstelling van dinsdag 10 juni namelijk uitgezonden tot in hun huiskamers.

[image=280938]

Marcel Lacet, de 24-jarige technicus van het theaterspektakel, heeft de livestream uitgedokterd en opgezet. Het bestuur van Stichting Kunst aan de Maaskant, de organisator van de theaterproductie, heeft contact gelegd met onder andere BrabantZorg over deze mogelijkheid. “Hiermee willen we een extra service bieden aan ouderen die jong waren in de tijd waarin het verhaal van Antoon Coolen zich afspeelt. We begrijpen dat het voor hen ondoenlijk is om ’s avonds laat nog op een tribune in de buitenlucht te zitten. Met de huidige technieken kunnen we daar op inspelen.”
Onder andere de bewoners van De Wellen en De Ruwaard in Oss, De Wilberthof in Berghem en Heelwijk in Heesch kunnen het schouwspel aan de Maas op 10 juni uit hun stoel aanschouwen. Zo’n 160 ouderen hebben zich hiervoor aangemeld.

Voorstelling
Het dorp ligt niet aan de Maas. Nee. De Maas ligt langs het dorp. Ze komt er zelfs naar toegestroomd. Een opmerkelijke beschrijving waarmee Antoon Coolen in 1934 zijn roman Dorp aan de Rivier begint. Tachtig jaar na het verschijnen van het boek Dorp aan de Rivier wordt het verhaal wederom in theatervorm gegoten. In juni 2014 betreden spelers en medewerkers uit Lith en omringende plaatsen opnieuw het enorme speelveld aan de Maas. In 2007 en 2008 trok het spektakel ruim 10.000 bezoekers. Voor de editie 2014 zijn al ruim 4.000 kaarten verkocht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant