Afbeelding

Nieuwe vocal groups vullen gat op in markt

Kunst en cultuur 54 keer gelezen
OSS - Oss is vanaf 26 augustus twee nieuwe vocal groups rijker: NeXT Generation voor zangers van 20 tot 30 jaar oud en NeXT Level voor zangers van 30+ jaar. Ruben Smits (dirigent en arrangeur) en Martine Grünwald (zangcoach en regisseur) bundelen de krachten om te werken aan uitdagende muziek, kwalitatieve coaching en elk jaar een nieuwe show.

[image=313767]

Niet voor niets heet de overkoepelende organisatie NeXT Factory, aldus Grünwald: "Vergelijk ons met een fabriek: grondstofbewerking, een vaste groep medewerkers, teamgesprekken, deadlines, trainingen, en een gefocuste productielijn. Het enige verschil is dat wij geen lopende bandwerk leveren, maar maatwerk met aandacht voor elke zanger." Het repertoire wordt divers en op basis van een thema samengesteld: pop, jazz, kleinkunst en licht klassiek, a-capella en begeleid. Als inspiratiebronnen gelden onder meer de muziek van internationaal beroemde vocal groups als The Real Group, Rajaton, Pentatonix en van gerenommeerde arrangeurs als Tijs Krammer en Jetse Bremer.

Vult gaten
Volgens initiatiefnemers Ruben Smits vullen de vocal groups van NeXT Factory twee gaten in de Osse zangmarkt: "In Oss en de wijde regio is sinds enige tijd gebrek aan een goed koor voor twintigers. Daarbij ontbreekt het in Oss ook aan een gemengde volwassenegroep met duidelijke ambities. Hiervoor richten wij NeXT Factory op. We hebben goede hoop op een mooie samenstelling zangers om mooie muziek mee te maken. De eerste arrangementen liggen al klaar."
NeXT Factory wordt met vrijblijvende kennismakingsrepetities gelanceerd op 26 augustus in Wijkcentrum De Hille aan de Looveltlaan 25 in Oss. NeXT Generation repeteert van 18.45 uur tot 20.15 uur, NeXT Level van 20.15 tot 22.15 uur. Meld je vrijblijvend voor deze open repetitie aan via www.vgnextfactory.nl of mail naar info@vgnextfactory.nl om van alle informatie op de hoogte te blijven.http://www.vgnextfactory.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant