Afbeelding

Ossenaar zet laatste stap op muziekgebied

Kunst en cultuur 94 keer gelezen
LITH - Op woensdag 26 augustus houdt de 18-jarige Ossenaar Sam de Blank zijn examenconcert in De Hoeve Lith. Vanaf 20.00 uur brengt hij zes muziekwerken op xylofoon, marimba en vibrafoon. Dit doet hij solo en met begeleiding van onder andere de Lithse fanfare. Een examencommissie beoordeelt de uitvoering en bepaalt of hij voldoet aan alle eisen van het hoogste muziekdiploma voor amateurmuzikanten.

[image=313733]

Al tien jaar is Sam de Blank actief als drummer en melodisch slagwerker. Op z’n achtste begon hij bij het jeugdorkest van de Lithse fanfare. Vanaf die tijd krijgt hij ook lessen van de Osse drummer Heino Ploegmakers en Patrick van den Heuvel, docent klassiek slagwerk bij drumschool Rhythm Impact in Berlicum. Intussen is Sam een vaste factor in het Lithse fanfare-orkest en laat hij zich op verschillende andere manieren horen.

Zes solo’s
Voordat hij aan een studie Biologie in Utrecht begint, wil Sam zijn muzikale opleiding graag afsluiten met het hoogste diploma voor amateurmusici. Dit D-diploma vereist verschillende vaardigheden van de muzikant, zowel op theoretisch als uitvoerend gebied. De laatste stap is het houden van een concert waarop hij een zestal muziekwerken als solist uitvoert. Op 26 augustus brengt Sam onder andere een bewerking van een vioolconcert van Bach en een ode aan de beroemde jazz-vibrafonist Lionel Hampton. Bij dit laatste werk zal het Lithse fanfare-orkest hem onder meer begeleiden. Iedereen is van harte welkom om het examenconcert in De Hoeve te Lith bij te wonen. Het muzikale programma begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant