Afbeelding

Voorstelling ‘Een Zee van Leugens’

Kunst en cultuur 21 keer gelezen
OSS - Het Maaslands Operette en Musical Gezelschap brengt vrijdag 28 november om 20.00 uur en op zondag 30 november om 15.00 uur een gloednieuwe productie. Het is ’Een Zee van Leugens’, een hedendaags oratorium voor vier solisten, gemengd koor en pianobegeleiding.

[image=294300]

Het is de allereerste keer dat dit muziekwerk niet in concertvorm wordt uitgevoerd, zoals oorspronkelijk is gecomponeerd, maar integraal in een scenische vormgeving. Dit is een Nederlandse primeur. Dirigent Rein Boeijen heeft humoristische toepasselijke teksten geschreven, die de zangstukken van die avond aan elkaar verbinden. Decor en aankleding worden ook mede door het koor verzorgd en de verbindende teksten worden vergezeld van geprojecteerde sfeervolle beelden. Componist en arrangeur Jetse Bremer is in muzikaal Nederland bekend en beroemd vanwege onder andere zijn bewerking van oer-Hollandse volksliedjes.

Verhaal
Een Zee van Leugens gaat over een kleine gemeenschap die in de buurt van de zee woont. Op een dag roept één van hen in paniek dat de dijken op springen staan. Redding is uitgesloten. ‘Wat moet er gebeuren: Bouwt men een ark, wordt er gebeden of juist gefeest? Hoe komt het dat de dorpelingen zo worden bedreigd door het water, wat is de oorzaak? Kunnen ze er iets aan doen?’ Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Muzelinck aan de Raadhuislaan 18 in Oss. Telefonisch bereikbaar via (0412) 62 37 27. www.hetmaaslands.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant