Afbeelding

Met Pippi Langkous op avontuur

Kunst en cultuur 40 keer gelezen
OSS – Eindelijk komt ze weer naar De Lievekamp: Pippi Langkous. Samen met Tommie, Annika, Mijnheer Nilsson en haar paard Witje beleeft ze in ‘Pippi Langkous, de musical’ allerlei vreemde avonturen. “Een voorstelling die trouw aan het boek van Astrid Lindgren is gebleven”, zo vertelt Anne Deliën. Zij speelt Annika in de voorstelling. “Tijdloos en spannend, een voorstelling waar ik écht trots op ben.” ‘Pippi Langkous, de musical’, voor iedereen van zes jaar en ouder, is zondagmiddag 2 november om 13.00 en 16.00 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp te zien.

[image=292564]

“Na jaren van afwezigheid komt Pippi terug naar Villa Kakelbont en meteen krijgt het leven in het grijze dorpje kleur”, aldus Anne. “En ook het leven van de ondeugende Tommie en de nette Annika die vooral van orde, rust en regelmaat houdt, verandert. De strenge tante van Pippi, tante Pastellia, wil haar in een weeshuis stoppen. Maar Pippi wil op zoek naar haar vader die van een schip is gespoeld. Samen met Tommie en Annika, ik dus, vertrekt ze naar verre landen om haar vader te vinden. Dan begint het avontuur waarin we onder meer met piraten vechten.”

Vijf sterren
‘Pippi Langkous; de musical’, met teksten van Ivo de Wijs en arrangementen van Peter van de Witte (van cabaretduo Droog Brood) kreeg van dagblad Trouw maar liefst vijf sterren: “… volwaardig, gelaagd kindertheater (…) waaraan werkelijk alles klopt en kinderen als toeschouwers serieus worden genomen.” Anne: “Niet alleen de teksten, arrangementen, regie van Jasper Verheugd en muziek van Ronny Mouse verdienen alle lof. Ook het decor is geweldig. Een soort van ‘tetris’ waarin alle decorstukken en panelen in elkaar schuiven. Prachtig om te zien.” Kijk voor meer informatie op de website www.lievekamp.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant