Afbeelding

Leon van der Zanden met 'Rebel'

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
OSS – ‘Rebel’ zo heet voorstelling van cabaretier Leon van der Zanden die zaterdag 20 september in De Lievekamp is te zien. “Maar geen typische cabaretvoorstelling”, zo vertelt Van der Zanden. “’Rebel’ heeft een verhaal, is interactief, dynamisch en bevat uiteraard veel humor. Een voorstelling waarin droom en werkelijkheid door elkaar lopen én die voor iedereen herkenbaar is.”

[image=288703]

Leon van der Zanden, Helmonder van geboorte, timmert al lang aan de weg. Als cabaretier, lid van Comedytrain en als tv-presentator. Onlangs was zijn voorstelling ‘Vruchtvlees’ nog op RTL4 te zien. ‘Rebel’ is inmiddels zijn zevende avondvullende voorstelling. “Een voorstelling met een verhaal. Geen stand-up aanpak zoals je die de laatste tijd vooral ziet. Met ‘Rebel’ wil ik dan ook breken met een traditie in het Nederlandse cabaret. Ook de eerste voorstelling die niet door mezelf is geschreven. Ik ben drie maanden gevolgd en op basis van onder meer interviews en mijn dromen is ‘Rebel’ geschreven. En dat is behoorlijk confronterend, voor mezelf én voor het publiek. Want wat blijkt is dat dromen universeel zijn. Er bestaat een soort van collectief onderbewuste dat iedereen herkent, stereotypen die iedereen herkent. Geweldig om te ervaren.”

Vijf personages
“In de voorstelling, met héél veel dynamiek en snelheid, speel ik Robert. Overigens, een van de vijf personages die opgevoerd worden. Een man die vlucht voor een ingrijpende gebeurtenis. Hij komt echter steeds zichzelf tegen en raakt steeds verder in de penarie. Maar uiteindelijk stelt hij een ‘rebelse daad’ en pas als iemand zo’n daad stelt, kan hij of zij gelukkig worden. En wat mooi is, het publiek krijgt met ‘Rebel’ een spiegel voorgehouden. Je gaat nadenken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant