Afbeelding

Titus: helaas kan ik niet tijdreizen

Kunst en cultuur 100 keer gelezen
OSS - Het Hooghuis locatie TBL uit Oss bestaat 90 jaar. De school heeft voor dit heuglijke feit een uitgebreid jubileumprogramma samengesteld. In dat programma ook een musical gebaseerd op oprichter Titus Brandsma: Titus, de musical. Weekblad Regio Oss spreekt in vier delen met mensen die betrokken zijn bij de musical. In deel 3 komen de drie ‘Titussen’ aan het woord: Ton Sieben (Titus, links), Cas van Cruchten (puber-Titus, rechts) en David Coppens (jongste Titus).

[image=260931]

Alledrie zitten ze op een rijtje tijdens het gesprek. Van links naar rechts zitten Coppens (niet op de foto), Van Cruchten en Siebens. Van jong naar oud dus. Coppens kwam bij Titus, de musical terecht na een auditie voor TBL-productie Hairspray. “Daar vroegen ze of ik interesse had om de jongste Titus te spelen, dat leek me zeker wel wat.” Ook Van Cruchten kwam via een schoolmusical in beeld voor puber-Titus. Voor Sieben ligt dat wat anders. “In het verleden heb ik al samengewerkt met Stichting Oss Cultureel en nu werd ik benaderd om Titus te spelen. Daar hoefde ik niet over na te denken. Een grote uitdaging en een net zo grote verantwoordelijkheid.” Alledrie zijn ze vereerd de rol te mogen spelen. “Het is echt een mooie rol. Hij was een goed persoon”, aldus Coppens. “Een slimme man. Helaas kan ik niet tijdreizen om te zien hoe hij echt was”, vult Van Cruchten aan. Sieben: “Hij heeft veel meegemaakt en voor ons is het dan ook een mooie taak om dat allemaal in de voorstelling te leggen.”

Brandsma
Gevraagd naar wat voor persoon Brandsma volgens hen is, hebben ze hun woordje wel klaar. “Titus was iemand die op zijn strepen stond en een doorzetter”, zegt Coppens. Van Cruchten: “Voor mij was hij zijn tijd ver vooruit. Het was een man met veel lef en op bepaalde vlakken zeker ook een inspiratie. Sieben geeft aan dat zijn beeld in het verlengde ligt: “Hij deed alles met volle overtuiging. Maar hij bleef altijd handelen met respect voor anderen, maar voor zijn idealen bleef hij wel staan. Hij was er ook voor anderen, zijn eigen hachje kwam later pas.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant