Afbeelding

Voorstelling over de menselijke fantasie

Kunst en cultuur 47 keer gelezen
OSS – Cabaretier Stefan Pop staat dinsdag 22 oktober in theater De Lievekamp met zijn voorstelling ‘Mijn blauwe periode’. In deze show laat Pop zien dat zijn carrière steeds indrukwekkender wordt.

[image=259330]

“Ik weet niet wat ík er van vind, en ik weet niet wat jíj er van vindt, maar ik weet zeker dat wij er hetzelfde over denken.” In deze cryptische, in het Spaans uitgesproken zin ergens aan het begin van ‘Mijn blauwe periode’ schuilt zowel het ontstaansverhaal als de thematiek van Stefan Pops tweede, avondvullende voorstelling. “Ik ben gefascineerd door het schilderij Black Square van Malevich”, legt Pop uit. “Het feit dat je dat werk alleen maar of héél mooi of hélemaal niks kunt vinden, een middenweg is er niet, is voor een theatermaker natuurlijk erg interessant. Verder laat zo’n zwart vlak natuurlijk alle ruimte aan de menselijke fantasie. En daar gaat deze voorstelling voornamelijk over. Ik presenteer mezelf als een ninjakiller, een gegeven dat zowel letterlijk als figuurlijk genomen kan worden. Ik hoop op het laatste.” Als voorproefje van ‘Mijn blauwe periode’ mocht Stefan Pop een dubbelprogramma spelen met Wim Helsen, waarin beide cabaretiers, bij wijze van try-out een gedeelte uit hun nieuwe voorstelling presenteerden. “Dat was toch wel heel erg fijn,’’ bekent hij, nog zichtbaar nagenietend van die periode.

Paaltjesvoetbal
“Kijk, ik kom uit de Comedy Train en stand-up is toch een beetje paaltjesvoetbal vergeleken met de stijl van Wim. Wat Wim doet is theatraliteit. Voor mij was het kijken naar hem toch een introductie tot een vorm van cabaret die ik zelf eigenlijk ook wilde gaan maken. Stand-up comedians hebben de neiging om alles heel erg letterlijk te zeggen. Wat ze voelen, wat ze vinden: alles is één op één. Dat is een stijl die weinig ruimte laat aan de fantasie van het publiek. Maar ik vertel een verhaal.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant