Afbeelding

Van Orsouw: 'Wil Blues Touch niet missen'

Kunst en cultuur 315 keer gelezen
OSS - Joop van Orsouw is bij Blues Touch Oss een man van het eerste uur. Hij trad op bij de eerste editie en was daarna verschillende keren aanwezig als artiest én als toeschouwer. “Blues Touch bewijst elk jaar dat het nog steeds werkt.”

[image=259249]

Twintig jaar geleden was Blues Touch de opvolger van Good, Bad and Blues. Het evenement kreeg een nieuwe opzet, een die blijkbaar aanslaat. Volgens Van Orsouw, tegenwoordig frontman van de Gundogs en C-Jays, is een van de redenen van het succes de entourage waarin het evenement zich afspeelt. “Die is geweldig. Het is in de Lievekamp geweest, Vivaldi, Groene Engel en nu weer terug waar het allemaal begon: ‘t Oude Theater.” Zelf speelde Van Orsouw in het verleden met de C-Jays, Gundogs, Calvin Jackson, JB Rendersband, Blue Slide Swamp en als soloartiest op bij het evenement. In die laatste rol trad hij op bij de eerste editie. “Dat was heel gaaf toen, stond ik daar tussen enkele grote namen. Een mooie herinnering.” Komende zaterdag 5 oktober kan hij tot zijn grote spijt waarschijnlijk niet als artiest aanwezig zijn bij Blues Touch. “Nee, ik heb zelf een optreden ergens anders. Maar hopelijk kan ik na het optreden snel naar ‘t Oude Theater om toch nog wat te zien, ik wil het namelijk niet missen.” Een reden om het niet te willen missen is de goede line-up van Blues Touch. “Er staan een aantal hele mooie namen tussen. Sonny Hunt and the Dirty White Boys bijvoorbeeld. Hunt is een verhaal apart. Die zag ik jaren geleden optreden in Café de Kamer in Oss en hij viel me meteen op. Hij heeft een hele mooie stijl. En natuurlijk Ruben Hoeke, een hele goede artiest.”

Organisatie
Van Orsouw prijst alle medewerkers van Blues Touch, volgens hem is de organisatie van een evenement nergens zo goed als in Oss. “Dat mag ook worden gezegd. Als je daar met je busje parkeert, staan ze al paraat. Je hebt bij wijze van spreken de sleutel nog niet uit het contact of ze zijn al begonnen met het uitladen en het opzetten in de zaal. En daarna ruimen ze alles netjes op. Ook zorgen ze voor broodjes en soep. Eigenlijk hoeven de artiesten niets zelf te doen, alleen optreden natuurlijk.” Hij gaat verder: “Blues Touch bewijst elk jaar dat het concept nog steeds werkt. Het evenement is nu al drie decennia oud, als je Good, Bad and Blues mee telt. En nog steeds is de belangstelling erg groot, het publiek is ook erg trouw. Elk jaar is het weer een soort van reünie.” Natuurlijk moet er ook even over Oss als muziekstad gepraat worden. Hoe kijkt Van Orsouw naar het muzikale Oss? “Oss heeft een enorm breed aanbod aan goede bands, alle soorten stijlen worden hier gemaakt, maar van origine zijn we een bluesrock-stad. En er is zeker ook genoeg vers bloed. Kijk naar de band In My Tree bijvoorbeeld. Dat is een band die erg hard aan de weg timmert. Nee, in Oss zit het wel goed met de
muzikaliteit.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant