Afbeelding

Culturele variatie met Promconcerten

Kunst en cultuur 70 keer gelezen
OSS – Theater De Lievekamp is van vrijdag 6 tot zondag 8 september het toneel van de Promconcerten. Zo’n 175 zangers en dansers van Osse bodem gaan zich tonen aan het thuispubliek. Een van die artiesten is Isabeau van Alphen die eigenlijk een dubbele diensten draait. Ze is zowel danseres, als dansdocent en assistent choreografe.

Aan de basis van de Promconcerten staat Stichting Oss Cultureel. De stichting heeft als doelstelling jonge mensen de kans te bieden hun talent te ontwikkelen in een professionele omgeving. Niet voor niets heeft de voorstelling de titel ‘Promisses’ meegekregen. In de Promconcerten 2013 betreden onder meer Annemiek Vendelmans, Marjon Spiertz en Mieke de Jong het podium. Dit doen ze samen met hun voorbeeld, de klassieke sopraan Christina Karenovics. Een zangeres die haar sporen verdiend heeft in de professionele operawereld. Een mooie combinatie van klassieke ervaring en jonge talenten.

Van Alphen
Ook Isabeau van Alphen is wederom present. Met haar 22 jaar zou je Van Alphen snel een jonkie noemen, maar de term ‘ervaren rot’ is passender. Al vanaf 1999 doet ze mee aan de Promconcerten. “Alleen in 2009 deed ik niet mee, dat kwam omdat ik met de dansacademie zelf een voorstelling had.” Twee jaar geleden studeerde ze af als docent dans aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Die studie kwam goed van pas, want haar moeder en tevens choreografe Dimphy van Alphen moest in de zomer een knieoperatie ondergaan. “Daarom heb ik in de zomer de dansrepetities overgenomen. Het was hard werken, maar erg leuk.” Volgens Van Alphen, die zelf ook mee zal dansen, kan het publiek een mooie show verwachten in De Lievekamp. “Dat het niet in het stadion is, is even wennen. Maar in De Lievekamp zijn andere dingen weer mogelijk. En het is mooi om te zien hoeveel variaties aan cultuur we brengen. En wat is er nou mooier voor het publiek om te zien hoe gelukkig mensen worden van het uitoefenen van hun passie?”

[image=254927]

Reserveren
De Promconcerten vinden op vrijdag 6 en zaterdag 7 september plaats om 20.15 uur. Zondagmiddag 8 september begint het concert om 14.00 uur. De toegangsprijs voor de Promconcerten bedraagt € 27,- (eerste rang) en € 23,- (tweede rang) per persoon. Toegangskaarten voor deze voorstelling kunnen worden gereserveerd via www.lievekamp.nl of telefonisch via de Theaterkassa (0412 - 64 89 22). De kassa is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant