Afbeelding

Navarone: 'Hoge schreeuwen, gillende gitaren'

Kunst en cultuur 23 keer gelezen
OSS – De Nijmeegse band Navarone is hard bezig om zich al rockend naar de top van Nederland te spelen. Na het debuutalbum A Darker Shade of White zijn ze inmiddels een bekend gezicht in de Nederlands rockscene. En dat alles met Ossenaar Bram Versteeg als bassist.

[image=254926]

“Toen we de plaat uitbrachten, hadden we dit succes niet verwacht”, begint Versteeg. “Nederland is niet echt een rockland. We hadden als idee om na het uitbrengen van de plaat naar Duitsland te gaan, maar het sloeg hier erg goed aan. Bizar om te zien voor hoeveel festivals we worden geboekt.” En hun optreden, vlak na het uitbrengen van het album, bij De Wereld Draait Door bracht alles in een stroomversnelling. Hun succes heeft hen al langs verschillende grote festivals gevoerd, waaronder het Hongaarse festival Sziget en de Zwarte Cross in Nederland. En in de nabije toekomst staan ze op Brabant Open Air in Eindhoven en Appelpop in Tiel. En zondag 1 september spelen ze dus op PopOss. “Ik verwacht niet dat er een grote joelende menigte Ossenaren voor mij bij het podium zal staan”, lacht Versteeg. “Maar er zullen zeker wat bekenden zijn. En onze vrienden van de Osse band Dearworld hebben al aangegeven te komen kijken, dus dat is altijd leuk.”

Bekend terrein
PopOss zal zeker geen onbekend terrein zijn voor de Ossenaar. “Als tiener ging ik vaak kijken naar PopOss en het is leuk om er nu ook te staan. We zijn natuurlijk geen Osse band, maar voor mij is het heel erg leuk om even terug te keren. Net als dat het leuk was om in de Groene Engel op te treden.” Voor de mensen die Navarone niet kennen, geeft Versteeg alvast aan wat ze kunnen verwachten. “Nouja, veel volume. Hoge schreeuwen, gillende gitaren. We gaan gewoon een vette show geven. Wie er zin heeft in een feestje, komt bij ons zeker aan zijn trekken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant