Afbeelding

Candy Dulfer en Di-rect naar Groene Engel

Kunst en cultuur 87 keer gelezen
OSS - Het nieuwe concertseizoen van de Groene Engel in Oss kent grote namen. Artiesten zoals Candy Dulfer, Di-rect, DJ Isis, Claw Boys Claw, Giovanca en New Cool Collective staan op het programma. Daarnaast valt op dat er een aantal bekende bluesartiesten naar Oss komen, zoals Eric Steckel. Verder start er een nieuw dance-concept: CAMO.

[image=254369]

Het seizoen wordt op 7 september afgetrapt door de Amerikaanse bluesgitarist Eric Steckel. De 22-jarige zanger en gitarist wordt ook wel de jongste veteraan van de blues genoemd. Hij speelde bekende namen zoals John Mayal en Solomon Burke. Leif de Leeuw verzorgt het voorprogramma. In oktober komt zanger en gitarist Ryan McGarvey naar Oss.

[image=254368]

Candy Dulfer
Programmeur Marjolein Kooijman werd zelf gebeld door het management van Candy Dulfer om op te komen treden, zegt ze in een persbericht. "Zo tof vond ze het de eerste keer dat ze hier speelde", aldus Kooijman. Zelf is zij trots op het feit dat de Zweedse metalband Enfocer komt optreden. Naast de blues en de grote namen biedt de Groene Engel ruimte aan onontdekt talent. Zo komt strijkkwartet Zapp4 naar Oss met een ode aan de helden van 60 jaar popmuziek. Ze spelen werk van Joni Mitchel, Jimi Hendrix, Stevie Wonder en Radiohead. Zapp4 wordt bijgestaan door zangeres Vera van der Poel en een percussionist. Helemaal nieuw is CAMO. De housescene staat blijkbaar niet stil en ondergaat momenteel een metamorfose. De nieuwe stroming is een mengeling van deep house, garage en techno, met de nadruk op de bass. Kijk voor het gehele programma op www.groene-engel.nl of haal een programmaboekje op bij de Groene Engel, Kruisstraat 15 Oss.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant