Afbeelding

Programma Open Monumentendag bekend

Kunst en cultuur 40 keer gelezen
OSS - De landelijke Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het jaarthema is: ‘Macht en Pracht’. De gemeente Oss heeft diverse monumenten die goed binnen dat thema passen: pastorieën, kerken, oude raadhuizen en Villa Constance. Er zijn ruim 50 monumenten gratis te bezoeken en er zijn diverse activiteiten zoals rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, stads- en dorpswandelingen. Diverse kerktorens kunnen beklommen worden voor een fraai uitzicht.

[image=252909]

Op zaterdag 14 september rijdt om 10.00 uur en 13.30 uur een bus met gids langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. De busrit van 10.00 uur gaat naar de pas gerestaureerde kerk van Lithoijen waar een rondleiding zal worden verzorgd. Ook kan de Oude Pastorie bezichtigd worden. Deze busexcursie duurt ongeveer 3 uur. De busrit van 13.30 uur brengt een bezoek aan de kerk in Berghem waarna doorgereden wordt naar het klooster Soeterbeeck in Deursen-Dennenburg. Deelname aan de busexcursie is gratis. Start- en eindpunt is het parkeerterrein achter het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit kan vanaf maandag 19 augustus bij de VVV aan de Molenstraat 65 in het Osse Museum Jan Cunen van dinsdag tot zondag van 12.30 uur tot 16.30 uur. Het telefoonnummer: (0412) 63 36 04. Ook via www.vvvoss.nl kunt u zich aanmelden voor de busexcursie.

Nieuwe deelnemers
Dit jaar heeft zich weer een aantal nieuwe monumenten aangemeld, zoals de kerk, het raadhuis en het klooster van Lithoijen, maar ook de kerk van Berghem en de Prinses Máxima Sluizen in Lith.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant