Afbeelding

Hippe Gasten: heuse poprockband voor kids

Kunst en cultuur 21 keer gelezen
OSS - Kinderen kunnen dit jaar op Muze Misse hun hart ophalen. Hippe Gasten, een echte poprockband opent op zondag 7 juli om 12.30 uur het familiefestival in het Jan Cunen park in Oss. "Stoere eigen liedjes die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen vanaf 8 jaar. De allerkleinsten kunnen hun hart ophalen tijdens het 'Rad van Muziek'", vertelt zanger van de band Jon van den Elsen.

[image=248935]

Hippe Gasten bestaat uit zanger Jon van den Elsen, gitarist Daan Koch, toetsenist Maurice Cramer, basgitarist Rodrigo Davids en drummer Björn van den Boom. De band heeft niet de weg van de minste weerstand gekozen, zo blijkt. Er zijn in Nederland weinig bands die voor oudere kinderen liedjes maken. Heel bewust is Hippe Gasten deze weg ingeslagen om het gat tussen K3, Dirk Scheele en de andere kinderbands naar volwassen muziek te dichten. Jon: "Het is hard werken en we hebben niet de gemakkelijkste weg gekozen, maar overal waar we komen worden we gewaardeerd onder de kinderen en ook ouders kunnen nog eens ouderwets genieten. We hebben heel bewust voor deze doelgroep gekozen. Natuurlijk hopen we op een landelijke doorbraak, maar passie voor muziek is onze echte drijfveer."

Primeur
Tijdens Muze Misse brengt de band een bijzonder set met nummers. "We spelen nummers van onze nieuwe cd, die rond oktober pas uitkomt. Met deze cd hopen we onze nummers van Ameland tot Zeeuws-Vlaanderen onder de aandacht te brengen. Muze Misse heeft dus echt een primeur. Zo komt er bijvoorbeeld een nummer voorbij wat gaat over anders zijn en over een jongetje wat een blootblad vindt. De allerkleinste bezoekertjes mogen een paar keer in de show zelf aan het ‘Rad van Muziek’ draaien met ‘ouderwetse’ kinderliedjes die iedereen kent", vertelt de zanger.

Bijzonder
Zelf is de zanger verbaasd over de klinkende namen op het festival. "Het is bijzonder dat de organisatie van zo’n intiem festival dergelijke namen naar Oss weet te halen. Zo heb ik veel waardering voor Douwe Bob, een muzikant pur sang. Maar ook Racoon is geweldig. Onze band bestaat uit allemaal rockers, dus we kunnen ons hart ophalen. Wellicht blijven we wel hangen", besluit Jon. Voor meer informatie over deze unieke band en hun agenda kun je terecht op www.hippegasten.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant