Afbeelding

Hartog treedt op met wereldtoppers

Kunst en cultuur 37 keer gelezen
OSS – Voor muziekvereniging Hartog uit Oss is zondag 30 juni een bijzondere dag. Dan viert de vereniging namelijk het 85-jarig jubileum. En ze krijgen speciale gasten. Met de Chicago Brass Band en Nationaal Jeugd Fanfare Orkest komen er twee orkesten die zich voorbereiden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

[image=248591]

Jan Koolen, sinds 2004 dirigent van Hartog, is trots op de komst van de twee orkesten. Ze bereiden zich voor op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in juli, volgens Koolen “het grootste blaasevenement ter wereld”. “Het is echt een grote eer voor ons dat ze allebei hier willen spelen”, aldus Koolen. Hij gaat verder: “De Chicago Brass Band speelt bijvoorbeeld in de Brassbands Championship divisie. Dat is de Champions League van de blaasmuziek.” De avond staat vanzelfsprekend in het teken van het jubileum van muziekvereniging Hartog. 85 jaar bestaat het inmiddels. En nog steeds probeert Hartog zich te vernieuwen, aldus Koolen. “We proberen onze grenzen te verleggen en proberen combinaties op te zoeken. Een tijd terug traden we op met de Revuo’s, bijvoorbeeld. Dat spreekt ook een breed publiek aan.” Hij heeft nog een voorbeeld: “Recentelijk hadden we een avond waarop muzikanten uit onze eigen gelederen hun andere muzikale talenten lieten zien. Iemand ging zingen en een ander ging achter de draaitafel staan, heel leuk.”

Meespelen
En op 30 juni gaat ook Hartog meespelen. En de muzikanten zijn van plan om zich goed te profileren in het half uur wat ze gaan spelen. “We zullen laten zien wat we kunnen. We gaan wat afwijken van de traditionele blaasmuziek, maar de liefhebbers zullen zeker wat herkennen.” De komst van de Chicago Brass Band is mede mogelijk gemaakt door Ossenaar Lieke van Heumen. Zij woont namelijk in Chicago vanwege haar studie in de Amerikaanse stad. Zij bracht Hartog en de Chicago Brass Band met elkaar in contact. Zelf speelt ze voor de gelegenheid mee met Hartog. “Voor ons is het een hele grote eer om te spelen op dezelfde avond als deze twee ensembles”, aldus Koolen. “We zullen zeker van ons laten horen.” De middag op 30 juni begint om 14.30 uur in de zaal van Bouwbedrijf Berghege aan de Begijnenstraat 3 in Oss. Kaartjes kosten tien euro per stuk. Meer informatie op www.mvhartog.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant