Afbeelding

Bernadetteschool op naar Frankrijk

Onderwijs 80 keer gelezen
OSS - De Osse Bernadetteschool vertrekt zaterdag met vijftien leerlingen richting Frankrijk. Daar gaan ze ruim een week hun geleerde ski-vaardighedenen in de praktijk brengen. Het is alweer de zesde keer dat er een bezoekje aan het land gebracht wordt.

De Bernadetteschool is een school voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Op de school wordt veel aandacht besteed aan de vrijetijdsbesteding van de leerlingen tussen de veertien en twintig jaar oud. Zo mogen de jongeren meedoen aan verschillende sportieve bezigheden. Eén van deze activiteiten is het skiën op de indoor-kunstskibanen in Den Bosch en Uden. Ook nemen enkele leerlingen skiles op de skibaan Heijmans in Oss.

[image=162949]

Sponsoring
De leerlingen krijgen nu de kans om de geleerde vaardigheden in praktijk te brengen in de Franse sneeuw. Met vijftien leerlingen en acht begeleiders wordt de reis gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen van bedrijven als Kiwanisclub Oss, de RVS Non Ferro te Uden, Beversport Tilburg, vervoersbedrijf van Driel Oss, Van Tilburg Mode en Sport Nistelrode en firma van Bon Heesch. Een ander deel van de kosten wordt door de jongeren zelf betaald. Zo hebben zij de laatste maanden geld ingezameld met verschillende acties. Zo werden auto’s gewassen, taarten gebakken, lege flessen verzameld en plantjes verkocht.

In 2001 ging de school voor het eerst op wintersport. Daarna werd besloten om het een tweejaarlijks evenement te maken met steeds andere leerlingen. De groep komt op 21 januari weer terug in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant