Afbeelding

'Het maakt jongeren kansrijk'

Onderwijs 44 keer gelezen
OSS - Waterschade zorgde er in augustus 2010 voor dat de opening van Het Hooghuis locatie Stadion niet door kon gaan. Zo'n vijf maanden was de openingshandeling dan wel een feit. "Je kunt door deze school niet anders dan enthousiast worden."

[image=163256]

Tientallen genodigden kwamen donderdagmiddag graag langs voor de opening. Onder het genot van het drankje werden de talentklassen in de school bekeken en werd ook even een blik op het naastgelegen Heesen Yachts Stadion geworpen. Herman Klitsie had als (enige) vertegenwoordiger van het College van B&W de eer een woordje te doen. "De plannen hebben vele jaren gevergd. Ik weet dat Chris Ermers acht jaar wethouder is geweest en dat dit een van zijn eerste dossiers was. Het heeft tijd nodig om een goede locatie en een goed concept te vinden. Het Hooghuis past hier perfect bij de Talentencampus. Het is geschikt dankzij het verbindend leren. Kinderen worden geprikkeld om eigen talent te ontwikkelen. Er groeit een beter zelfbeeld en dat zorgt voor minder uitval. Het maakt jongeren kansrijk en dat heeft een hoge prioriteit bij de gemeente Oss."

[image=163257]

Puzzelstukken
Jan Rijkers, voorzitter van de Centrale Directie Het Hooghuis, deelde de woorden van Klitsie. "Dit is prachtig voor het onderwijs. Het past bij de visie om jongeren kansen te bieden."
Lovende woorden voor het gebouw dus, waarbij de belangrijkste personen in het proces tot totstandkoming de openingshandeling mochten uitvoeren. Met grote puzzelstukken kwamen zij tot een ontwerp, waarbij de nadruk op 'verbinden' werd gelegd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant