Afbeelding

De Korenaer rent voor weeskinderen

Onderwijs 56 keer gelezen
OSS – Alle 450 kinderen van basisschool De Korenaer lopen vandaag rondjes voor weeskinderen in Zimbabwe. De kinderen hebben zelf sponsors gezocht en proberen zoveel mogelijk rondes af te leggen. Het ingezamelde geld is voor Stichting IMBA, een kleinschalig project voor wezen en verlaten kinderen.

[image=172227]

Tim uit groep drie heeft zo hard gelopen dat hij een blaar op zijn voet heeft. “Papa, mama en opa en oma hebben mij gesponsord. Dat geld is voor IMBA en die gaan een school bouwen voor de kindjes. Dat is belangrijk want dan kunnen ze leren schrijven net als ik.” Tim zit in de klas bij juf Francie. Zij vertelt dat er in de klas veel aandacht is besteed aan het goede doel. “We hebben gastsprekers gehad die de kinderen hebben verteld wat het goede doel inhoudt. We hebben zelfs speciaal een lied gemaakt.”

[image=172226]

Vervolg
Jan Broeksteeg is meester van groep vijf en is erg druk met de actie. “Marijke Acket uit Heesch en Ronald van der Laan uit Oss waren in Zimbabwe en zagen veel weeskinderen die helemaal niets hadden. Er werden zelfs kinderen gedumpt bij het ziekenhuis. Zij vonden dat dit niet langer kon en startten Stichting IMBA. Toen zij twee jaar geleden bij ons op school uitleg kwamen geven aan de kinderen over de stichting besloten wij er iets mee te doen. We hebben toen in 2009 met de kinderen kunstwerkjes gemaakt en die geveild. Dat heeft toen 2.325 euro opgebracht. Dit jaar wilden we weer iets doen en bedachten we de sponsorloop.” Volgens Broeksteeg doen de kinderen hun best voor het goede doel. “Er is zelfs een leerling die momenteel op krukken loopt en op symbolische wijze toch een rondje gaat lopen.” De Korenaer voelt inmiddels een echte band met het project. Meester Jan denkt dat de actie van vandaag nog wel een vervolg krijgt. “Het zal me niets verbazen als we over een of twee jaar weer een actie voor IMBA doen.”

[image=172229]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant