Afbeelding

Workshop 'samen bouwen in Megen Zuid'

Wonen 103 keer gelezen
MEGEN - Toekomstige buren kunnen in Megen Zuid samen hun huizen (laten) bouwen. Dit wordt ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap genoemd. Tijdens de workshop op woensdag 16 november krijgen geïnteresseerden alle informatie hierover.

[image=195615]

Wat houdt samen bouwen in? Kan ik mijn woonwensen realiseren? Past het binnen mijn budget? Zijn er voorbeelden van samen bouwen? De workshop begint om 19.30 uur in Gemeenschapshuis Acropolis aan het Broeder Everardusplein 1 in Megen.

Goedkoper
Al vanaf € 165.000 euro kan er samen gebouwd worden. Samen bouwen betekent meerdere woningen tegelijk bouwen. Hoe meer deelnemers er meedoen, hoe groter het financiële voordeel wordt. Zowel starters als doorstromers kunnen samen bouwen. In de eerste fase is er grond vrij voor elf woningen. Is er meer belangstelling? Dan stelt de gemeente Oss meer grond beschikbaar.

Makkelijk
Samen bouwen gebeurt met toekomstige buren. Vanaf het begin trekken ze samen op, wisselen ideeën uit en maken gebruik van elkaars kennis. Gezamenlijk wordt de bouwtekening gemaakt en ook de keuze voor architect en aannemer is gezamenlijk. De grondverkoop in Megen Zuid is 2 november gestart met een informatieavond. Urbannerdam en gemeente Oss organiseren de workshop op 16 november. Urbannerdam is een ervaren begeleidingsbureau in samen bouwen. http://www.woneninoss.nl/megenzuid
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant