Afbeelding

Student krijgt eindelijk diploma

Onderwijs 114 keer gelezen
OSS - De 16-jarige Indy van den Broek uit Berghem heeft na maanden van zwoegen eindelijk haar vmbo-diploma gekregen. Deze werd haar overhandigd door afdelingsleider mavo Willem Janssen van het Maaslandcollege.

Janssen heeft in zijn lange loopbaan nog nooit meegemaakt dat iemand pas in de derde periode het diploma behaald. Ze krijgt deze namelijk nu pas omdat zij in de eerste periode van het examen, dat vorig schooljaar plaatsvond, een vijf voor Nederlands had. "Ik vond dat geen mooi punt tussen al die zevens en achten die ik op mijn cijferlijst had. Ik wilde per se een hoger punt." Helaas werd Indy ziek in de tweede periode van het examen waardoor ze niet mee kon doen met dat examen. Daardoor heeft ze haar vakantie moeten opgeven om voor het examen te leren.

[image=189629][image=189628]

Leerling met karakter
Ze is bescheiden over haar manier van leren: "Het viel allemaal wel mee. Ik heb gedaan wat ik normaal ook deed maar nu viel dat gelukkig goed uit." Zij kreeg een 7,6 voor Nederlands tijdens het staatsexamen dat zij in Eindhoven had afgelegd. Janssen is erg trots op zijn voormalige leerling. "Het is uniek dat iemand drie kansen voor het examen krijgt. Indy wilde het heel graag en heeft er voor geknokt, dat is nog eens karakter. Ze laat hiermee ook zien dat ze een echte doorzetter is." Ook de nieuwe rector Jacques van Meegen van het Maaslandcollege was aanwezig tijdens de uitreiking. Donderdag was tevens zijn eerste officiële werkdag. "Het kan niet beter om zo te beginnen en zeker niet met haar behaalde resultaten." Inmiddels is de Berghemse al gestart met haar nieuwe opleiding Marketing en Communicatie aan ROC de Leijgraaf in Oss. In de toekomst wil ze graag evenementen gaan organiseren.

[image=189630]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant