Afbeelding

Feest op verbouwde Teugelaar

Onderwijs 66 keer gelezen
OSS – Het schoolgebouw mag dan uit 1927 stammen, na een renovatie en verbouwing is basisschool De Teugelaar aan de Berghemseweg weer helemaal up to date. En dat wordt in het weekend van 29 en 30 januari gevierd met leerlingen en belangstellenden.

[image=125998]

Het leerlingenaantal groeit gestaag en dat maakte een uitbreiding naar tien lokalen meer dan nodig. Aan de achterzijde is een tochtportaal aangebouwd, de aula is uitgebreid en verder is de zolder helemaal verbouwd naar twee lokalen en extra werk- en bergruimtes. Ondanks de verbouwing heeft de school haar karakteristieke uitstraling behouden. Zo zijn de grote houten balken van de zolder nog goed zichtbaar. Ramen in het dak zorgen voor voldoende daglicht. Beneden heeft al het houtwerk een likje verf gekregen. “Verder is een styliste langs geweest en in samenspraak met haar hebben we specifiek de kleur groen in school terug laten komen. Groen is rustgevend”, vertelt directeur Ingrid Nelissen.

Speurtocht
Vrijdag wordt het gereedkomen van de verbouwing gevierd met de leerlingen. “Zij hebben een speurtocht door de school, waarbij ze op zoek moeten naar puzzelstukjes. Deze stukjes leidt hen naar een mooie verrassing”, licht Ingrid een klein tipje van de sluier op. “Vervolgens gaan we met z’n allen naar buiten, waar het nieuwe tochtportaal helemaal ingepakt is. Hier vindt de officiële heropening plaats.” Zaterdag 30 januari is de school open tussen 11.00 en 14.00 uur. Er is een aantal leerlingen aanwezig om belangstellenden een rondleiding door de school te geven. “Buurtbewoners hebben een uitnodiging gekregen, maar iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen”, aldus de directeur. De rode loper ligt uit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant