Afbeelding

Motoriekmobiel schot in de roos

Onderwijs 55 keer gelezen
OSS – Remedial teacher Maria van der Heijden, werkzaam op de John F. Kennedyschool in Oss, heeft er twee jaar aan gewerkt, maar woensdagmorgen was het zover. De officiele presentatie van de motoriekmobiel!

[image=127364]

“Veel kinderen spelen en bewegen met plezier, maar niet iedereen is motorisch even vaardig”, stelt Maria. “Dit kan een negatieve invloed hebben op andere leergebieden. Uit onderzoek blijkt dat twintig procent van de kinderen motorisch onhandig zijn en het aantal kinderen dat daardoor in de probelemen komt op school groeit. Door te oefenen kunnen ‘onhandige’ kinderen al vroeg leren hun vaardigheden te ontwikkelen. Dit bracht mij op het idee om de motoriekmobiel te maken. Het is een prachtig busje geworden dat op vaste tijden in de klassen gereden wordt. En, wat ook mooi is, alle kinderen mogen er nu mee spelen!"

Materialen
De uitdagende grote verscheidenheid aan materialen uit de motoriekmobiel zijn zo samengesteld, dat er aan diverse kleine motorische deelvaardigheden aandacht besteed wordt zoals bijvoorbeeld manipuleren, oog-handcoordinatie en handsamenwerking. Bij elk materiaal is een opdrachtkaart met een foto van het materiaal waarop precies staat wat de bedoeling is van het materiaal. Zo leren ze hun eigen mogelijkheden ontdekken en ontwikkelen.
De motoriekmobiel stond mooi ingepakt, en voorzien van een grote rode strik, in de aula van de school. Oud-directeur Gerard Wesseling mocht, samen met Maria, de opening verrichten. Onder leiding van Wesseling kreeg Maria de kans om remedial teacher te worden. Interim-directeur Fred van Loon is in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst voor de school. “We mogen trots zijn dat we zo iets moois voor onze school krijgen”, zei hij tegen de jongste leerlingen, die aanwezig waren bij de opening. “Juf Maria heeft hier héél veel tijd ingestoken, dank je wel.”

Kleuters
Na de opening wordt de motoriekmobiel direct in gebruik genomen door de kleuters. Renate (5) en Jennifer (5) vinden de wagen prachtig. Terwijl de inhoud op de grond uitgestald wordt, en de sjoelbak tevoorschijn komt, roept Renate: “Sjoelen! Dat wil ik gaan doen!” Ook de andere kinderen reageren enthousiast op de inhoud. De motoriekmobiel blijkt op elk front een schot in de roos te zijn.

[image=127362]

[image=127363]

[image=127365]

[image=127366]

[image=127367]

[image=127368]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant