Afbeelding

Boek Slagen op het aambeeld is uit

Onderwijs 76 keer gelezen
OSS - In het kader van 100 jaar beroepsonderwijs door Het Hooghuis is een unieke publicatie uitgegeven. Woensdag 10 februari is dit boek officieel gelanceerd.

[image=127449]

Een boek met daarin de geschiedenis van smid tot industrieel metaalbewerker in de historische stad Oss. Het laat zien waarom de metaalindustrie de aandacht verdient die het in dit boek krijgt. Tevens werd de vernieuwde lasserij en smederij op een spectaculaire wijze officieel geopend. Leerrestaurant Het Hoge Huis was het decor van deze bijzondere activiteit. Jurriën van der Veer, voorlichter communicatie en pr, blikte terug op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Onder andere het jubileumfeest, de reünie en Techevent kwamen aan bod.
Frans-Joseph Claessens, locatiedirecteur van Het Hooghuis Oss-Zuid benadrukte vooral dat de jeugd de toekomst had. Claessens omschreef onder meer dat leerlingen in de techniek klaar staan voor het bedrijfsleven door de goede samenwerking van onderwijsinstellingen en bedrijven. Tevens zette hij een aantal personen die het boek samengesteld hebben in het zonnetje als dank voor hun medewerking van het boek. Aansluitend werd het uitzonderlijke boek Slagen op het aambeeld aangeboden aan de wethouder van Oss, Dhr. Chris Ermers en Giel Eysvogels, oud-leerling van Het Hooghuis, die inmiddels een eigen smederij runt. Bij het officiële gedeelte werden drie generaties bij elkaar gebracht. Fons Sommers (afdeling techniek), Giel Eysvogels (oud-leerling) en Giel van Erp (derdejaars leerling) brandden op nostalgische wijze letterlijk de deur open zodat onder een luid applaus de opening van de afdeling een feit was.

Lasserij
De aanwezigen trokken daarna naar de lasserij en smederij. Hier waren leerlingen aanwezig die demonstraties gaven. Het publiek kon nog eens toekijken hoe de machines van nu hun werk produceren. De avond werd informeel afgesloten met een hapje en een drankje. Generaties praatten gezellig bij en gingen met een plezierig gevoel huiswaarts. Het uniek boekwerk kunnen liefhebbers kopen bij boekhandel Derijks gevestigd aan de Walstraat voor €15,-.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant