Afbeelding

‘Soms smeten ze de deur voor mij dicht’

Onderwijs 85 keer gelezen
OSS – Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool Elzeneind uit Oss hebben ruim 5.400 euro opgehaald voor Stichting Kansarmen Sri Lanka. Dit bereikten ze door een sponsorloop en een verdubbeling van het opgehaalde bedrag van Aqua For All.

Zes kilometer wandelen met zes liter water op hun rug. In Sri Lanka gaat het er elke dag zo aan toe. Kleine kinderen met liters water op hun ruggetjes. Deze situatie werd vandaag nagebootst en de leerlingen van basisschool Elzeneind liepen met blauwe rugzakken op hun rug een afstand van zes kilometer. Jan van der Steen, voorzitter van Stichting Kansarmen Sri Lanka, bezoekt twee keer per jaar de kinderen in Sri Lanka en onderneemt veel voor het goede doel. ”Ik merkte dat de kinderen erg enthousiast waren. Ze luisterden ademloos tijdens mijn gastles die ik heb gegeven en ze zijn van mening dat de arme kinderen geholpen moeten worden”, zegt Van der Steen. Door over een tijd terug te komen op de basisschool, laat de stichting zien wat de leerlingen hebben bereikt.
Esra Bouwmeester (11) heeft in haar eentje maar liefst 217,85 euro opgehaald. ”Soms smeten de mensen gewoon de deur dicht voor mijn neus, maar dan ging ik gewoon verder”, vertelt ze. Esra pakte het op een lieve manier aan en reisde ook af naar Heerenveen, waar haar vader woont. ”Het lopen met water op mijn rug is erg zwaar. Ik vind het heel erg dat dit gebeurt in andere landen. Iedereen verdient genoeg en schoon water!”

[image=133275]

[image=133273]

[image=133272]

[image=133274]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant