Afbeelding

Grootse, luidruchtige protestactie

Onderwijs 35 keer gelezen
BERGHEM – ”Ik smelt helemaal! Dat kinderen zoiets voor mij organiseren, dat is superlief”, zegt de ontroerde Suzan Brukx, directrice van basisschool Molenveld. Maar directrice is ze niet meer voor lang. Ze is namelijk ontslagen door de Stichting Katholiek Basisonderwijs Oss (SKBO). En daar protesteerden alle leerlingen hevig tegen.

”Wij willen Suzan! Wij willen Suzan!” Dat werd er door alle leerlingen geroepen donderdagmiddag rond 15.00 uur op het schoolplein. De directrice barstte in tranen uit. Leerlingen namen zelf attributen mee om zoveel mogelijk geluid te produceren. Werkelijk alles was uit de kast gehaald. Spandoeken, trommels en toeters. Op spandoeken stonden teksten als: 'Suzan gaat niet weg, SKBO heeft maar lekker pech!'

[image=136480]

Handtekeningen verzameld
Brukx is pas sinds januari 2010 aan het werk op de basisschool en heeft nu al zoveel respect verzameld van de leerlingen. ”Ze mag niet weggaan. Suzan is aardig, sportief en heel erg enthousiast. We hebben deze demonstratie zelf opgezet en handtekeningen verzameld”, vertelt Inge (11) uit groep zeven.

Bezuinigingen
Omdat de SKBO negen ton aan schulden heeft, gaat het bezuinigen. In totaal zijn er dertien scholen en er moeten twintig mensen worden ontslagen. Op basisschool Het Molenveld zijn er drie werknemers de dupe van andermans fouten. Er wordt één algemeen directeur aangesteld. ”Ik vind het voor de kinderen het ergste. Al die veranderingen zijn helemaal niet goed voor de kinderen. Een basisschool moet een vertrouwde omgeving zijn en zo bereiken we dat dus niet”, vertelt Brukx.

[image=136481]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant