Afbeelding

Turkse scholieren bezoeken ROC

Onderwijs 31 keer gelezen
OSS - In het kader van een uitwisselingsproject zijn vier studentes van de Selcuk Kiz Teknik ve Meslek Lisesi uit Istanbul twee weken lang aanwezig op de laboratoriumschool van ROC de Leijgraaf aan de Sweelinckstraat 7 in Oss.

[image=136923]

De studentes uit Istanbul kijken hun ogen uit in Oss. “Het is hier zo lekker rustig en groen”, zegt studente Seyma Polat. “ Waar wij wonen is het altijd druk en hectisch en houdt niemand zich aan de verkeersregels. Hier stoppen verkeersdeelnemers nog voor een rood licht en sluiten ’s avonds de winkels. Ik vind het hier dan ook heel erg fijn." De Turkse studentes volgen in Istanbul een studie microbiologie aan de Selcuk Kiz Teknik ve Meslek Lisesi. Het contrast tussen de school in Istanbul en de laboratoriumschool in Oss is volgens Umithan Yalcinkaya, docent Engels op de school in Istanbul, behoorlijk groot. “Op onze school zitten zo’n 45 leerlingen in één klas en hebben we heel weinig practicaruimtes. We staan versteld van hoe klein de klassen hier zijn en hoeveel practicaruimtes de school heeft.” Ook over het materiaal dat gebruikt wordt in de laboratoria op de school in Oss, is de docent zeer te spreken.

Amsterdam
De afgelopen week stond volgens de docent met name in het teken van het meelopen op de labschool in Oss. Deze week zullen vooral culturele activiteiten ondernomen worden. “Dit is de eerste keer dat ze een voet over de Turkse grens zetten”, licht Umithan toe. “Ze willen dan ook echt alles van Nederland zien. We gaan dan ook zeker een bezoek aan Amsterdam brengen. Ze willen graag een rondvaart maken en het Van Gogh Museum bezoeken. Ook een bezoekje aan de Efteling staat nog op het programma. Op 8 Mei vertrekt ons vliegtuig weer naar Turkije.”
Over de vraag wat ze allemaal meenemen naar Turkije hoeven de vier studentes niet lang na te denken: “Chocolade, klompen, molentjes en heel veel kaas!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant