Afbeelding

'Fantastisch wat de kinderen hebben gemaakt'

Onderwijs 98 keer gelezen
OSS – ‘Memorabisch’. Het zou dialect kunnen zijn, maar het gaat om een combinatie van de spellen Memory en Kwartet dat door brugklassers van het Hooghuis locatie TBL is gemaakt. Tijdens een spelochtend presenteerden dinsdagmorgen veertien groepen hun spel met het thema ‘Islam en de cultuur in het Midden Oosten’.

Op de school vormen de vakken Aardrijkskunde, Levensbeschouwing en Geschiedenis het leergebied Mens en Maatschappij. Er wordt gewerkt in vijf tijdperken, waarin de laatste zes a zeven weken de Islam centraal stond. “We werken met theorielessen, maar ook zijn er iedere week twee projecturen. De kinderen hebben in zes weken een spel gemaakt wat met de Islam en de cultuur in het Midden-Oosten te maken heeft. Zo leren ze de theorie, zijn ze creatief bezig en leren ze om samen te werken. We hebben de kinderen de ruimte te geven om iets te maken en kijk eens hoe fantastisch ze bezig zijn geweest”, zegt docente Marian Burggraaff. Onder andere aan de hand van beoordelingen van de spellen en logboeken door docenten en een kritische blik van een medewerkster van Intertoys op de creaties krijgen de leerlingen binnenkort hun punt.

[image=137787][image=137786][image=137788]

Suikerfeest
De leerlingen mogen dinsdagochtend meespelen met de creaties van hun klasgenoten. Ook enkele nieuwsgierige ouders gaan de strijd aan. Evan Broesten zit aan de tafel van ‘Het Grote Islamspel’. Naast hem zit Alisia Looijmans, die samen met Ankie en Lisa het spel ontwierp. Het spel heeft iets weg van Monopoly. Je gooit met een dobbelsteen en komt op plaatsen waar je kaarten moet trekken. Evan is in ieder geval goed in vorm, blijkt als hij antwoord geeft op één de vragen van Alisia. “Wat zijn de belangrijkste Islamitische feesten?” “Ramadan? Nee, trouwens.. Suikerfeest en Offerfeest”, zegt hij vliegensvlug. Hij pakt de dobbelsteen en doet een nieuwe gooi naar de overwinning.

[image=137785][image=137784]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant