Afbeelding

Door hobbyruimte op erepodium

Wonen 80 keer gelezen
OSS - De eerste omgevingsvergunninghouder in Oss, de heer Van Kaathoven, is donderdag feestelijk ontvangen door wethouder Hendrik Hoeksema. Deze omgevingsvergunning (W1) werd verleend voor een hobbyruimte.

[image=152681]

Het is de derde omgevingsvergunning in Nederland sinds in landelijke invoering op 1 oktober 2010. Van Kaathoven reageerde verheugd. "Ik had wel zo’n vermoeden dat ik de eerste in de gemeente Oss zou zijn. Ik heb mijn aanvraag één minuut over twaalf ingediend. Het aanvragen van een vergunning gaat nu heel soepel. Ik was verbaasd door hoe gemakkelijk het gaat. Dat ik de eerste ben, is wel speciaal." Van Kaathoven ontving een certificaat en een bos bloemen van Hoeksema. "U bent dan wel niet de eerste in Nederland maar u staan wel op het erepodium", aldus de wethouder.

Gunstige regeling
De omgevingsvergunning vervangt 26 vergunningen waaronder de bouw-, milieu-, inrit- en kapvergunning. De gemeente geeft met de komst van de nieuwe regeling haar controle uit handen. De gemeente komt namelijk niet meer controleren of alles volgens de regels verloopt. Pas al de buurt bezwaar aanlevert, grijpt de zij in. Hoeksema legt uit waarom er door het rijk gekozen is voor deze regeling: "Het bouwproces wordt enorm versneld door de omgevingsvergunning. Het is gunstig voor zowel particulieren bouwers als bouwbedrijven. Ze hoeven met minder regels rekening te houden waardoor het bouwproces sneller verloopt." De gemeente Oss blijft haar inwoners echter wel voorlichten hoe zij het beste te werk kunnen gaan tijdens een verbouwing.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant