Afbeelding

Internationale ballonnenwedstrijd Het Hooghuis

Onderwijs 27 keer gelezen
OSS - Op het Hooghuis locatie Zuid vinden van 4 tot 15 oktober de eTwinningweken plaats. Dan is er een internationale ballonnenwedstrijd, waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

[image=151012]

Liedjes zingen met scholieren in Frankrijk, filmpjes maken voor leerlingen in Turkije of in het Engels mailen met leeftijdsgenoten over je hobby's. Het zijn enkele voorbeelden van eTwinningprojecten van Nederlandse scholen en hun partners in andere Europese landen. eTwinning is een virtuele internetgemeenschap ('online community') voor scholen in ruim dertig Europese landen. eTwinning geeft leerkrachten en leerlingen een scala aan pedagogische kansen en mogelijkheden, motiveert tot leren en zet de deur van het klaslokaal online open naar scholen in Europa. Het maakt deel uit van het Levenlang Leren Programma van de Europese Commissie en bevordert samenwerking tussen scholen binnen Europa door het gebruik van ICT.

Internationalisering
Binnen Het Hooghuis maakt de horeca-afdeling van locatie Zuid gebruik van eTwinning. Vanaf dit schooljaar gaan ook enkele onderbouwklassen met eTwinning aan de slag. Alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs die graag iets met internationalisering doen, hadden de mogelijkheid om zich vóór 15 juni in te schrijven voor de ballonnenwedstrijd. Uit alle inzendingen werden tien scholen geselecteerd voor deelname. Het Hooghuis locatie Zuid behoort tot die tien geselecteerden. De school ontving daarom een gratis eTwinningballonnenpakket per post, inclusief helium, linten én kaartjes.

[image=151013]

Leerlingen van de horeca-afdeling en enkele onderbouwklassen laten op 5 oktober aanstaande gezamenlijk een ballon op vanuit het stadion van FC Oss. Iedere ballon is voorzien van een kaartje met een tekst voor de vinder. De vinders van de ballonnen wordt gevraagd een foto te maken van zichzelf met ballon op de vindplaats, en deze op te sturen naar de eTwinning helpdesk. De winnaar is de school van wie een ballon hemelsbreed het verst is gekomen. Deze school ontvangt een prijs om een toekomstig internationaliseringsproject nog leuker te maken. Eind november wordt de winnaar bekendgemaakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant