Afbeelding

'De scholen zijn weer begonnen'

Onderwijs 39 keer gelezen
OSS - In het kader van de actie 'De scholen zijn weer begonnen!' presenteert VVN afdeling Maasland (regio Oss) de volgende drie nieuwe verkeersprojecten: De mini Zcool toolkit, Fietsreparatietips voor beginners en 'Nu en straks veilig naar school'.

[image=150323]

De aftrap van de actie 'De scholen zijn weer begonnen' is op woensdag 22 september om 09.00 uur bij basisschool De Beekgraaf in Nistelrode en om 11.00 uur bij basisschool De Wissel in Geffen. Het project ‘Nu en straks veilig naar school’ heeft door trieste omstandigheden enige vertraging opgelopen. Door een noodlottig ongeval op 24 mei kwam de projectleidster Marjon Hilker om het leven. Marjon was de drijvende kracht achter het project. Met uiterste inspanning is het toch gelukt dit project in de derde week van juni op de basisscholen af te leveren. Dit project vervangt het bekende landelijke project :'Van 8 naar 1'. 'Nu en straks veilig naar school' is geheel toegespitst op de voor leerlingen bekende gevaarlijke punten in Oss en omgeving. Met behulp van een film van verkeerssituaties en de nodige vragen hierover, worden leerlingen van groep 8 bewust gemaakt van de gevaren welke zij lopen bij hun tocht van huis naar het voortgezet onderwijs. Na deelname aan het project ontvangt elke leerling een certificaat en button.

Reparaties
De mini Zcool toolkit bevat materialen om eenvoudige reparaties aan een fiets te verrichten. Hierdoor kan een kind alsnog fietsend naar huis of school. De dvd 'Fietsreparatietips voor beginners' bevat beelden waarin duidelijk en eenvoudig wordt uitgelegd, hoe een fiets op een goede manier kan worden onderhouden. Dit komt ook de verkeersveiligheid ten goede.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant