Afbeelding

'Genoeg van overlast in Verbeeksingel'

Wonen 105 keer gelezen
VEGHEL – De bewoners van de Dr. Verbeeksingel in Veghel zijn het langzamerhand helemaal zat. De lindebomen in de straat zorgen al jaren voor overlast. “Dat moet maar eens opgelost worden”, zegt Willem Linders namens de bewoners.

[image=145524]

In de lindebomen aan de straat zit bladluis wat voor veel overlast zorgt. De uitwerpselen van de bladluizen zorgen ervoor dat alles plakkerig aanvoelt. “In het verleden probeerde de gemeente dit op te lossen met het inzetten van lieveheersbeestjes. De larven hiervan moeten de bladluizen al opeten voordat ze volwassen zijn. Maar dit is een tijdelijke oplossing gebleken want we hebben het probleem nog steeds.” In Zijtaart zijn onlangs lindebomen geknot. Hierdoor is de overlast enorm afgenomen. “Dat willen wij hier ook graag in de straat”, vertelt Linders.

ECO Insect
De gemeente is zich ervan bewust dat er sprake is van overlast. Theo Lemmers, groenbeheerder, legt uit dat er meerdere oplossingen mogelijk zijn: “We zijn bezig met het proberen van ECO Insect. Dat is een biologisch middel wat luizen moet weren. Een tractor rijdt langs de bomen terwijl er een mengsel van waternevel en ECO Insect van onder tegenaan wordt gesproeid.” De gemeente kiest voor deze oplossing vanwege het uiterlijk van de straat. “De bomen vervullen een belangrijke rol in het groene straatbeeld. Wanneer die bomen bijvoorbeeld worden geknot ziet het er een stuk minder uit. Met ECO Insect hopen we de meest duurzame en effectieve oplossing gevonden te hebben. Als dat zo blijkt passen we het zo snel mogelijk toe op de Dr. Verbeeksingel.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant