Afbeelding

Val op met je gepimpte fiets

Onderwijs 22 keer gelezen
HEESCH – Ze waren dan wel niet dé winnaar, maar wel één van de winnaars: de brugklassers van Het Hooghuis in Heesch. Net voor het begin van de carnavalsvakantie kwam gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen de leerlingen de prijs overhandigen op school.

[image=87145]

Voor het project Val Op werden leerlingen uitgedaagd om hun fiets zo te pimpen dat ze goed zichtbaar zijn in het donker. De brugklassers van de Heesche school aan de Schoonstraat zijn massaal aan de slag gegaan en hebben foto’s van hun gepimpte fietsen opgestuurd naar de organisatiee, Veilig Verkeer Nederland. Die grote betrokkenheid leverde hen een bioscoopbon en een ledlampje voor de fiets op.

Voorlichtingsteam
Gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen en twee leden van het Brabant Veilig Voorlichtingsteam waren naar Heesch gekomen om de prijs uit te reiken. ”Ik ben trots op jullie, en de school. Er is zo fanatiek meegedaan. Het sluit goed aan bij ons streven om de meest veilige provincie van Nederland te worden. Helaas zijn we dat nog niet, maar jullie hebben een goede bijdrage geleverd”, meent Van Nieuwenhuizen. Met het pimpen van de fiets waren alle rijwielen goed voorzien van deugdelijke verlichting. Nu, na twee maanden, moesten al heel wat leerlingen bekennen dat de fietsverlichting al weer kapot was. Met hun nieuwe ledlampje zijn ze in ieder geval weer goed zichtbaar.
[image=87146]
[image=87144]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant