Afbeelding

Bank schenkt scholen computers

Onderwijs 31 keer gelezen
MEGEN - Basisschool De Klim Op heeft computers gekregen. “Bij ons op de bank hadden wij computers in de kelder staan die geen bestemming hadden. Het is voor onze bank een groot genoegen om de pc’s aan Optimus beschikbaar te stellen,” vertelt Jos van Rooij, lokaal ambassadeur van Rabobank Oss e.o.

[image=89189]

"Optimus is een onderwijsstichting met 32 basisscholen waarvan er 9 in het ons werkgebied aanwezig zijn". Deze pc's komen in de klaslokalen en er worden computereilandjes in open ruimten binnen de scholen gecreëerd. Kinderen kunnen daar werken met allerlei onderwijsprogramma’s in verschillende disciplines zoals taal, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Jos van Rooij: "Na afstemming met de bij Optimus werkzame IT-er Wim Smits, hebben we in 2007 vijftig pc’s met alle toebehoren inclusief monitoren uitgeleverd. Begin 2009 waren dit er vijfentwintig, maar dan exclusief monitoren."

Tien scholen
De pc’s zijn verdeeld over zo’n tien scholen van Optimus. “Als lokale ambassadeur van Rabobank Oss e.o. kan ik de wensen in de gemeenschap inventariseren en de mogelijkheden die onze bank biedt, daarop afstemmen. Wellicht kunnen we in de toekomst, als de mogelijkheid zich voordoet bij onze bank, weer pc’s ter beschikking stellen. Waar de scholen op dit moment naar uitkijken zijn de platte monitoren. Niet alleen omdat die enorm veel ruimte besparen, maar ook omdat deze veel energiezuiniger zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant