Afbeelding

Gymzaal omgetoverd tot theater

Onderwijs 99 keer gelezen
OSS – Op basisschool Sterrebos in Oss werd vrijdag onder leiding van Theaterschool T’eXtpierement de musical ’The Sound of Music’ opgevoerd. ”Het wordt in één dag een voorstelling, dat is de kick”, volgens directeur Peter van Kreij.

In de gymzaal naast de basisschool is het een drukte van jewelste. Alle groepen zijn hier bij elkaar voor de laatste repetitie. Nog snel loopt een juffrouw met broodjes knakworst de zaal in. Er moet nog snel gegeten worden, want om 15.00 begint de voorstelling. De basisschool organiseert één keer per jaar een bijzondere dag voor alle klassen. Directeur Peter van Kreij vertelt: ”Soms is dat een schoolreisje, maar nu doen we dit.”

[image=92317][image=92318]

Spannend
Maxime Akande (12) vindt het wel een beetje spannend, maar zegt: ”Het is leuk. Ze begeleiden je heel goed, je mag alles vragen.” In de voorstelling danst ze de nonnendans, met een t-shirt om haar hoofd als moeder-overste. De repetitie ging nog niet helemaal goed: ”We moesten in twee rijen op komen, maar er was maar één deur”, lacht Maxime. ”Het gaat er vooral om dat ze met alle facetten van theater bezig zijn: zang, dans, spel, maar ook het decor”, vertelt Astrid Radoes van T’eXtpierement. ”De tekst van de musical hebben we aangepast, zodat het in één dag te doen is.” Als het bijna zover is, komen ouders de gymzaal in. Even later klinkt ’hallelujah’ door de speakers als de nonnen op komen. De kinderen lachen, dansen en zingen. Ook de kleuters, die daarna optreden, hebben geen podiumvrees.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant