Afbeelding

Conciërge Richard neemt afscheid

Onderwijs 90 keer gelezen
OSS – Eigenlijk mocht hij al eerder met pensioen, maar oud-conciërge Richard de Groot (66) van de Don Boscoschool in Oss werkte toch langer door, tot 1 maart dit jaar. Toen nam hij na negen jaar afscheid van de school. In de stralende zon ging hij vandaag met oud-collega’s op de foto.

[image=94306]

”Jammer dat hij weg is gegaan”, zegt Bertin uit groep 5, ”Hij maakte altijd grapjes en toen ik met voetballen de bal op het dak had geschoten, ging hij hem eraf halen.” Ook de jongste kinderen hebben een goed woordje voor hem over. ”Hij was goed, slim en dapper”, zegt Bo uit groep 1/2. “En hij maakte altijd iets, als het kapot was”, vult Mandy uit dezelfde groep aan.

Werk
”Ik mis het werk eigenlijk nu al”, zegt Richard met een grijns. ”Het was leuk, als conciërge heb je met iedereen te maken.” Eigenlijk wilde hij ook geen afscheid nemen, maar van zijn vrouw moest hij wat rustiger aan gaan doen. Leerkracht Jozien de Wildt: ”Hij deed zo veel voor iedereen op school, en daarnaast doet hij ook veel vrijwilligerswerk.” De oud-conciërge kon dan ook maar met moeite afscheid nemen van zijn werk. Eigenlijk wil hij nu alweer aan de slag: ”Ik hoop dat ik op de school van mijn kleinkind weer wat klusjes kan opknappen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant