Afbeelding

Zesde Horizonschool in Oss officieel geopend

Onderwijs 118 keer gelezen
OSS – Horizonschool Regenboog in de wijk Schadewijk in Oss werd donderdag officieel geopend door wethouder Chris Ermers. “Het is een fantastische coalitie van samenwerkende partijen”, aldus Ermers.

[image=94647]

Behalve de voormalige Don Boscoschool, die voortaan basisschool De Zonnevogel heet, huisvest Horizonschool Regenboog ook een kinderdagverblijf (de Schaepskooi), een peuterspeelzaal (Morgenzon) en naschoolse opvang van ’t Buitenschools Net (De Vuurvlinder). Zowel het gebouw als de buitenruimte is verbouwd en aangepast aan de eisen van een Horizonschool. “Dit alles hebben we bereikt met heel veel hulp. We zijn erg blij met het resultaat”, zegt Angelie Ackermans, directrice van De Zonnevogel.

Brede school
De Horizonschool is de Osse versie van de landelijk bekende ’brede school’. In de school werkt het basisonderwijs nauw samen met kinderopvang, zorginstellingen, maatschappelijk werk, culturele instellingen en gemeente. Angelie: ”Het is een samenwerking die steeds meer vorm krijgt. Het vergroten van de betrokkenheid komt overal terug.”

[image=94648]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant