Afbeelding

Islamitische school heeft eigen bankje

Onderwijs 142 keer gelezen
OSS - In navolging van het buurtbenkske aan het Barbaraplein, heeft de Islamitishe basisschool Mozaïek in Oss ook een mozaïekbankje. En net als bij het Máximabankje' heeft ook deze bank een gouden tegeltje.

[image=94719]

De MM's werden ze liefkozend genoemd door kunstenaar Alex van der Heijden. De zes Mozaïek Moeders Gülsun, Seher, Sultan, Muhterem, Deniz en Yasemin, hebben het bankje helemaal volgeplakt. "Ze kwamen bij mij met de mededeling dag ze vier keer kwamen plakken", lacht Alex. "Nou, zet er maar rustig een nulletje achter!" De zes moeders beamen het volmondig, maar hebben veel plezier gehad tijdens het werken aan het bankje."Gülsen: "De kinderen hebben allemaal een ontwerp gemaakt en het ontwerp van Cihad, de zoon van Yasemin, en Feride is gekozen. Er zit een heel verhaal achter. Het gaat over een eitje, dat een rupsje wordt en zo over de hele wereld vliegt." Alex vult aan: Het ontwerp staat symbool voor de leerlingen. Dat zijn de rupsjes, zij vergaren kennis op school en kunnen vervolgens net als de vlinders hun vleugels spreiden en over de wereld uitwaaieren."
Het bankje is een geschenk van wijkraad Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel. "Net als het bankje op het Barbaraplein, kan iedereen er gebruik van maken. Niet alleen de leerlingen van de openbare en islamitische school, maar ook de buurtbewoners."
[image=94721][image=94722][image=94720]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant