Afbeelding

Wethouder trekt boetekleed aan

Onderwijs 68 keer gelezen
OSS - Het leerlingenvervoer houdt de gemoederen in Oss al drie weken bezig. Voor ruim 450 leerlingen die gebruik maken van dit speciaal vervoer in de gemeente Oss, leek aan deze dienst na de zomervakantie een einde te komen. Ouders van deze kinderen, vaak kinderen met een (meervoudige) handicap kregen drie weken geleden van de gemeente Oss een brief met daarin ‘strengere regels’. In principe, zo stelde de brief, kwamen een x-aantal kinderen niet meer in aanmerking voor leerlingenvervoer. Waarom? Omdat de gemeente de kilometergrenzen strikter gaat hanteren. Verantwoordelijk wethouder Chris Ermers is niet blij met deze brief en geeft naar aanleiding van twee artikelen in Weekblad Regio Oss het ‘verlossende antwoord’.

[image=98149]

“Ouders kunnen opgelucht ademhalen. Het zal allemaal niet zo’n vaart lopen. Deze brief had niet verstuurd mogen worden. Gewoonweg omdat er nog geen besluit is genomen”, benadrukt de wethouder. “De afdeling die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de verordening is te ijverig te werk gegaan. De afspraken die we met elkaar gemaakt hebben in de verordening zijn de laatste jaren niet allemaal uitgevoerd. Als gemeente zijn we daar altijd heel coulant mee omgegaan. Maar nu krijgen we te maken met een druk op dit bijzondere vervoer vanwege de gestegen kosten. Ambtenaren op de afdeling hebben gedacht door simpelweg de ‘regels’ van de verordening strikter te volgen, de druk van de ketel te halen. Op zich is daar niets mis mee; ze hebben niet meer of minder gedaan dan het uitvoeren van de bestaande verordening. Alleen is hier nooit overleg over geweest met mij als verantwoordelijk wethouder. Je kunt niet ineens melden dat speciaal vervoer voor een kind mogelijk vervalt alleen op basis van een kilometergrens, zonder alle gevolgen goed in ogenschouw te hebben genomen”, aldus Ermers.

Excuses
Wethouder Ermers geeft wel aan dat de verordening leerlingenvervoer tegen het licht moet worden gehouden. “We hebben de laatste jaren te maken met een toename van het aantal kinderen dat gebruik maakt van speciaal vervoer. Ook de problematiek wordt langzaamaan meer complex. Als we deze voorziening voor de toekomst willen behouden, is het nodig dat we opnieuw naar de verordening kijken, erover discussiëren en een besluit nemen. En wat dit voor de toekomst betekent, weet ik nu nog niet. Daar moeten we het in de raad nog over hebben. We zullen heel goed alle belangen tegen elkaar moeten afwegen. Wellicht verandert er wel helemaal niets en moet er gewoonweg geld bij. Geld is altijd een punt, maar in deze kwestie mag dit niet het uitgangspunt zijn. Niet als het aan mij ligt tenminste. Nogmaals, ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar zet ik ook vraagtekens bij de kilometergrenzen. ”
De komende weken krijgen alle ouders die het betreft opnieuw een brief van de gemeente met daarin excuses voor de eerder verstuurde brief en alle ophef die dat heeft veroorzaakt. Daarnaast geeft de gemeente in de brief uitleg over de ontstane situatie en de verdere gang van zaken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant