Afbeelding

Praktijklessen over verkeersveiligheid

Onderwijs 90 keer gelezen
OSS - In Oss hebben vandaag alle kinderen van Nutsschool de Nieuwe Link praktijklessen gekregen op het gebied van verkeersveiligheid. De school doet mee aan het verkeerseducatieprogramma ANWB Streetwise, een initiatief van de ANWB. Het doel is de veiligheid van kinderen in het verkeer op de fiets of ter voet te vergroten.

[image=100845]

"Onze school is heel actief bezig met verkeersveiligheid, daarom hebben wij van de provincie een VerkeersVeiligheidsLabel gekregen. Het VerkeersVeiligheidsLabel is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Streetwise past hier goed in. De kinderen hoeven niet uit een lesboek te leren, maar gaan aan de slag met gordels, remafstand et cetera", zegt directeur Jeanne van de Wouw over de deelname aan ANWB Streetwise.

Straatwijsheid
Met ANWB Streetwise wordt kinderen een mate van 'straatwijsheid' bijgebracht. Op een aansprekende en praktische manier krijgen leerlingen van een basisschool les in verkeersveiligheid. De jongsten oefenen het veilig oversteken en leren hoe ze gordels moeten gebruiken en doen een indicatieve oogmeting. Oudere kinderen krijgen informatie over de remweg van een auto, de reactiesnelheid en trainen hun fietsvaardigheden. Om goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de basisschoolscholieren is de inhoud van ANWB Streetwise afgestemd op specifieke leeftijdsgroepen. In totaal zijn er vier onderdelen, Toet toet voor groep 1 en 2, Blik en klik voor groep 3 en 4, Hallo auto voor groep 5 en 6 en voor groep 7 en 8 is er Trapvaardig. Alle onderdelen worden gelijktijdig gegeven gedurende één dag in een schooljaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant