Afbeelding

Techniek en kunst gaan samen

Onderwijs 85 keer gelezen
OSS - Voor de tweede keer werd woensdag in de bibliotheek in Oss het project ThemaTech georganiseerd door Stichting Techniek=Troef. Dit jaar werd het thema kunst en techniek en kreeg het de naam Art-Tech mee. Op een vrije woensdagmiddag voor de basisschoolleerlingen werd de bibliotheek goed bezocht van jong tot oud.

[image=118392]

Iedereen kon op pad met een stempelkaart om van de techniek en kunst te proeven. Ook de locatie Muzelinck werd erbij betrokken alwaar MadScience met hun show in de zaal actief was. Een spektakel van hoog niveau in begrijpelijke taal over ijs en vuur. Veel enthousiasme ook bij de leerlingen die mee mochten helpen, zoals van het Maaslandcollege en het Hooghuis. Een aantal mochten zelfs assisteren in het toverlab, Art & Science. Voor de bezoekers was er een verscheidenheid aan activiteiten, zo werd het schaken met laser veelvuldig bezocht, maar ook het ontwerpen van een glas-in-lood of met de beitel aan de slag bij Creapoelka’s workshop met steen en hout. En wat te denken van het pimpen van je mobiel of de techniek van fotoshoppen. Revabo en Stivako hadden flink uitgepakt, van tangram tot het woord Oss in tegeltjes neerleggen. "Het is goed om te constateren dat de jeugd nog steeds warm te krijgen is voor techniek. Het besef dat je techniek overal tegenkomt blijkt groter dan ooit. En gelukkig geldt dit niet alleen voor jongens, ook meiden hebben de weg naar de wetenschap en techniek gevonden. Kijk maar naar de winnaars van de wedstrijd: twee enthousiaste meiden die gingen voor goud en dat hebben ze dan ook gewonnen. Met de buit krijgen ze straks heerlijke materialen voor in de klas en als slagroom op de taart een super workshop voor de school", aldus Henny Knechten, projectleider Stichting Techniek=Troef.
De winnaars: eerste plaats: BS Elzeneind, Danvy, Robin: Techniekflat, tweede plaats: BS Elzeneind, Sinne, Noa, Victor, Ellen: Woonboot en derde plaats: BS Bolster, Mohammed, Harum: Molen. De Meander school uit Lith krijgt haar Glas-in-lood ontwerp in het echt uitgewerkt door Hein van der Heijden.

[image=118393]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant