Televisieserie Bloedverwanten in De Lievekamp.
Televisieserie Bloedverwanten in De Lievekamp.

Televisieserie Bloedverwanten in De Lievekamp

Kunst en cultuur 150 keer gelezen

OSS | Na drie succesvolle seizoenen op televisie komt de serie Bloedverwanten naar de theaters. Een familie die niet mét en niet zonder elkaar kan, de familieproblemen zijn al de gehele televisieserie de rode draad en in het theater zal dat ook zeker niet anders zijn. "Een voorstelling over familieproblemen is voor iedereen herkenbaar", aldus Henriëtte Tol die de rol van Esther speelt. Bloedverwanten is op woensdag 16 december, aanvang 20.15 uur, te zien in theater De Lievekamp te Oss.

In het theaterstuk trekt Anton de Winter (Derek de Lint) zich terug in het vakantiehuis van de familie om een roman te schrijven over de familie van zijn ex-vrouw Esther. Als basis gebruikt hij een fotoboek van haar familie waar een overleden oom op meerdere foto's met haar moeder staat afgebeeld. Wanneer zijn beide ex-vrouwen, Esther en Fien (Tanja Jess), en zijn dochter Iris (Saskia Temmink) naar het vakantiehuis komen om hem te confronteren met zijn onvermijdelijk stijgende leeftijd lopen de gemoederen hoog op.

Spanningsboog
Het verhaal gaat over relaties binnen een familie, iets wat voor iedereen wel herkenbaar is. Alleen gaan de personages van Bloedverwanten wel erg ver om te bereiken wat ze willen. De theaterversie is een losstaand verhaal, met een kop en een staart. Doordat het verhaal uit één spanningsboog bestaat is het een afwisseling voor de acteurs. Waar de televisieserie vaak niet in chronologische volgorde wordt opgenomen is dat in het theater wel het geval. De acteurs vinden het dan ook fijn om de reacties van het publiek te kunnen horen en voelen. Tol: "Ik vind het ook na veertig jaar nog steeds fijn om te horen wat mensen vinden van de productie waar ik in speel. Daar doe je het toch allemaal voor. Esther, de vrouw die ik speel in Bloedverwanten, wordt enorm geliefd en enorm gehaat. Heerlijk toch." Meer op www.lievekamp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant