KEK en Marc Dollevoet in Lievekamp Kerstspecial

Kunst en cultuur 113 keer gelezen

OSS | Het is zondagmiddag 20 december om 14.00 uur weer zover: de vierde editie van de Lievekamp Kerstspecial. Een samenwerkingsproject waaraan tal van amateurverengingen uit Oss en regio meewerken, zoals Vocal Group Crescens, Balletschool Dimphy, Dansgroep Al-Andalus, Theaterschool T'extpierement, Slagwerkgroep Muziekvereniging Hartog, Dansstudio Remix, Dansgroep Bolero, The Voices of Heesch en het KEK (Klarinet Ensemble KVA). Het Osse Dickenskoor verzorgt van 13.15 tot 13.45 uur het voorprogramma in de ontvangsthal. De Lievekamp Kerstspecial wordt gepresenteerd door Marc Dollevoet.

"We zijn er met Stadsharmonie KVA voor de vierde keer bij", aldus Felix Verlaar van KVA. "En elke keer weer is het geweldig om te doen. Dit jaar zijn we met het KEK (Klarinet Ensemble KVA) aanwezig met een programma dat onder meer bestaat uit balletmuziek: de Notenkrakersuite, een werk dat onlosmakelijk met Kerstmis is verbonden en van Robert Schumann spelen we 'Träumerei'. Ook dit jaar werken we met dit onderdeel met Balletschool Dimphy samen." De leden van KVA hebben, evenals de andere deelnemers aan de Kerstspecial, erg veel tijd aan voorbereidingen en repetities besteed. "Muziek moet herschreven worden en de geluidsopnamen hiervan zijn weer gebruikt voor de repetities van Balletschool Dimphy. Naast de werken van Tsjaikovski en Schumann speelt het KEK een werk van Clare Grundman, 'Caprice for clarinets'. Een modern werk dat perfect in de kerstsfeer past, daarnaast staan uiteraard ook traditionele kerstliederen op het programma." Hij vervolgt: "Uiteraard zijn we bezig met de voorbereidingen van de topper van het jaar, het KVA nieuwjaarconcert 'Kom aan boord' dat op de eerste zondag van het nieuwe jaar in De Lievekamp uitgevoerd wordt. Hierin staat de zee centraal, een cruise, het varen en weer behouden thuiskomen."

Marc Dollevoet
Geboren en getogen in Berghem, maar inmiddels nationaal bekend als musicalster én deze middag de presentator van de Lievekamp Kerstspecial: Marc Dollevoet. "Ik heb jarenlang in allerlei popbandjes gespeeld in Oss en omgeving, onder meer in Stage Talk en Working for the Weekend. Daarna heb ik vooral in musicals gezongen zoals in 'Evita', 'Miss Saigon' en 'Billy Elliot'. In deze laatste productie heb ik zelfs drie rollen gespeeld, die van vader George, de boksleraar en Big Davey. In Oss kent men mij onder meer door mijn optredens tijdens de Promconcerten." Meer info op www.lievekamp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant